18 February 2021

Culturele kijktip: Danssolo’s op het dak

Written by: Nicolette Lohman

Adembenemend mooi gefilmd"
Wat leuk deze week tipt Het Parool de video's die rotterdamsedakendagen.nl met dansers van Conny Janssen Danst op de Rotterdamse daken maakten afgelopen jaar onder andere op het dak van het City House Kruiskade Rotterdam.

Met liefde voor de stad gingen wij graag op de uitnodiging voor deze culturele activiteit bovenop het City House. Adembenemend uitzicht en adembenemend mooi gedanst en gefilmd. MUST SEE 🕺Zo mooi, top niveau 👌

Moments of sollitude. De danser alleen, bovenop de stad.
#3: Adi Amit’s ‘It Means No Worries’ op het dak van Lijnbaanflat City"

Bekijk nu de prachtige video:

https://youtu.be/64UhaJXarXc

Voor Conny Janssen is het je verhouden tot de ander de essentie van dans. Haar lijfspreuk is: ‘We zijn wie we zijn met, door, dankzij en ondanks de ander’. In deze tijden staat die relatie onder druk. En ook praktisch gezien kunnen haar dansers niet samen oefenen in de studio. Dus stonden ze dit voorjaar opeens omstebeurt alleen in de studio, en werkten allen aan een solo. Artistiek, fysiek en sociaal ondersteund door Conny via Skype.

De dansers hebben wat zij nu ervaren omgezet in een artistieke vertaling. Een persoonlijk monument gebaseerd op de vreemde context waarin zij nu leven. De resultaten zijn heel verschillend; van een compleet geïmplodeerde solo tot een explosie van energie en alles ertussen in.

Omdat het niet mogelijk is dit aan een groot publiek te tonen heeft Rotterdamse Dakendagen met Conny Janssen Danst in juni een registratie van een aantal solo’s bovenop hoge daken gemaakt: Monuments in Solitude.

Subscribe to our newsletter