Plan Lumière

Lumière: een baken van licht en ruimte

Lumière wordt een multifunctionele woontoren van ca. 155 meter hoog met ruim 250 huurappartementen, een hotel, flexibele kantoren, maatschappelijke voorzieningen, bedrijfsruimten, hoogwaardige retail en horeca.

Middenin een uitgesproken Triple-A-omgeving wordt de Lumière Toren een unieke locatie waar wonen, werken, winkelen en verblijven naadloos in elkaar overgaan.

De Lumière Toren kenmerkt zich door het gevoel van licht en ruimte, de groene dakterrassen en balkons rondom, de hoogwaardige mix van voorzieningen, de intieme ruimtes, veel groen en sociale interactie tussen haar bewoners en haar bezoekers.

Gebouwd voor de toekomst

Manhave en VORM gaan een plek creëren met internationale grootstedelijkheid en allure. De Lumière Toren kenmerkt zich o.a. door het gevoel van licht en ruimte, de hoogwaardige mix van voorzieningen, veel groen en sociale interactie tussen haar bewoners en haar bezoekers.

Het wordt een duurzame plek met toekomstbestendige energie-oplossingen en een gevarieerd aanbod aan voorzieningen en services. Daarnaast is het een leefomgeving waar de gebruikers zich verbonden voelen en waar een sociale beleving op het gebied van kunst, cultuur en evenementen wordt gefaciliteerd.

Lumière district

Manhave en VORM pakken in samenwerking met de gemeente Rotterdam en KAAN Architecten de herontwikkeling op van het stadsdeel waar tussen 1955 en 2003 het vermaarde Lumière Theater was gevestigd.

Lumière krijgt een cruciale rol in het centrumgebied als nieuw scharnier van wonen, werken en verblijven in de dynamische omgeving van onder andere het Central District, de Coolsingel, Lijnbaan, Kruiskade en het Schouwburgplein.

Een baken van licht en ruimte

Lumière wordt een nieuw icoon met internationale allure voor het Rotterdamse stadscentrum.

Vogelvlucht van de Lumière Toren
De Kroon van de Lumière Toren op 150 meter hoogte
Entree Lumière Passage aan de Kruiskade

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van het Lumière project. Dit doe je via de updates hieronder en door de Lumière Toren website in de gaten te houden.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy