Interview

Expat Sayuri over wonen in het City House

Lees ons interview met Sayuri, een expat die in mei 2022 het City House betrok. Ze deelt hoe zij het vindt om in Rotterdam Centrum te wonen.

City House
21 februari 2023
By Lisanne Van Beurden

In het City House vind je een jong, gemengd publiek van urban professionals, zowel lokaal als internationaal. Een van de meest recente bewoners is Sayuri. Ze woonde hiervoor tien jaar in Amsterdam, maar verhuisde voor haar nieuwe baan naar Rotterdam.

Afgelopen mei verruilde Sayuri (54) haar baan op Schiphol voor een baan in Oud Beijerland. Ze wilde dicht bij haar werk zijn, dus besloot ze naar Rotterdam te verhuizen.

Hoe ben je in Rotterdam terechtgekomen?

Sayuri: “Ik ben een paar jaar geleden naar Nederland verhuisd omdat mijn toenmalige werkgever me dat vroeg voor mijn baan. Ik heb onlangs mijn vorige baan op Schiphol opgezegd, waar ik op de administratie werkte voor Japanese Airlines. Ik moest stoppen als ik in Nederland wilde blijven, omdat ze liever hadden dat ik terugging naar Japan. Gelukkig vond ik snel een baan bij een klein bedrijf in Oud-Beijerland.”

Ze voegt eraan toe: “Ik rijd niet, dus ik heb het openbaar vervoer nodig om naar mijn werk te gaan. Het was logisch om van Amsterdam naar Rotterdam te verhuizen, zodat ik dichter bij mijn werk zit.”

Is Rotterdam wat je ervan verwachtte?

“In het begin had ik wat tijd nodig om te wennen aan deze nieuwe stad. Nu vind ik het echt leuk. Hiervoor woonde ik tijdelijk in een ander appartement aan de Boompjes. Daar voelde ik me als een bezoeker die in een hotel woont. Natuurlijk had ik een geweldig uitzicht op de Erasmusbrug, maar mijn huis moet ook echt als thuis voelen.”

Ze vervolgt: “Ik hou van zowel Rotterdam als Amsterdam. Beide steden hebben hun eigen charme. Maar ik mis mijn vrienden in Amsterdam wel. Ik ben blij dat ze me in mijn appartement kunnen bezoeken."

Hoe heb je je City House appartement gevonden?

“Het voelde als een wonder toen ik dit appartement vond. Ik was al maanden op zoek naar een nieuwe plek, omdat het zo moeilijk is om een betaalbare, redelijke woning te vinden. Uiteindelijk vond ik dit appartement via een agency en het was precies wat ik zocht.”

Het voelde als een wonder toen ik dit appartement vond. Ik was al maanden op zoek naar een nieuwe plek, omdat het zo moeilijk is om een betaalbare, redelijke woning te vinden.

Wat vind je leuk aan wonen in het City House?

“De zeer gunstige ligging. Het is zo dicht bij het Centraal Station, wat ideaal is om te reizen. En natuurlijk ben ik heel dicht bij het winkelgebied. Dit appartement heeft een ligbad, wat echt geweldig is voor ons Aziaten. Wij houden van baden. Het is zo fijn."

Heb jij al leuke hotspots gevonden in Rotterdam?

“Het Depot van Boijmans van Beuningen. Ik breng altijd mijn vrienden hiernaartoe die voor het eerst Rotterdam bezoeken.”

Genieten van de Rotterdamse Skyline vanaf het Depot.

Bedankt Sayuri! Geniet van jouw fijne woning.

Interesse in een City House appartement? Bekijk hier de beschikbaarheid.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy