Even zitten na het shoppen!

Lekker eten op de Lijnbaan in Rotterdam

Elke Rotterdammer kent de Lijnbaan wel. Deze bekende winkelstraat is helemaal autovrij en daardoor ideaal om te shoppen. Maar wist je dat hier ook leuke restaurants te vinden zijn?

Love the City
Winkelen
4 oktober 2022
By Lisanne Van Beurden

Helemaal aan het einde van de Lijnbaan vind je een aantal eetplekken waar je terecht kan voor een lekker broodje, warme maaltijd of gewoon even een koffie'tje. Hieronder lichten we er drie uit!

Vascobelo

Na al het winkelen in Rotterdam Centrum is het natuurlijk heerlijk om even te genieten van een goede bak koffie. Gelukkig zit aan het einde van de Lijnbaan de Belgische koffiebar Vascobelo.

Naast een goede kop koffie, kun je bij Vascobelo ook terecht voor ontbijt, lunch en hartige en zoete lekkernijen. Op hun menukaart vind je gerechten zoals een croque monsieur, verschillende burgers en lekkere bitterballen.

Vascobelo heeft een echte huiskamersfeer, waardoor je echt even helemaal kan bijkomen. Ideaal!

Chinny

Zin in een Surinaams broodje? Als je ietsje terugloopt vanaf Vascobelo weer de Lijnbaan op, dan kom je bij Chinny aan. Hier ben je zeker aan het juiste adres voor heerlijk Surinaams eten. Broodje bakkeljauw, pom, saté of babi pangang, ze hebben ze het allemaal.

Liever geen broodje? Ze hebben ook warme Surinaamse maaltijden in de aanbieding. Denk bijvoorbeeld aan een overheerlijke nasi of soto soep.

Gilles Lunchroom

Naast Chinny vind je dan nog Gilles Lunchroom. Overigens van dezelfde eigenaresse als Chinny: Hetty Chin.

Deze lunchroom is vanwege de lekkere broodjes een waar begrip in Rotterdam. Hier kun je verschillende baguettes bestellen, belegd met bijvoorbeeld geitenkaas, zalm, filet americain, kerrie kip of een omelet.

Neem een lekkere smoothie erbij en dan heb je weer genoeg energie om verder te shoppen!

Kom je snel naar de Lijnbaan om wat lekkers te eten? Natuurlijk zijn er nog meer leuke eetplekjes om te bezoeken. Tijd om op verkenning te gaan!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy