Interview

Student Jadon over wonen in het City House

Lees ons interview met Jadon, een student die samen met zijn jongere broertje in het City House woont. Hij vertelt o.a. over zijn zoektocht naar een woning in Rotterdam en over zijn appartement in het City House.

City House
23 september 2022
By Lisanne Van Beurden

In het City House vind je een jong, gemengd publiek van urban professionals, zowel lokaal als internationaal. Een van de meest recente bewoners is Jadon.

Oorspronkelijk komt Jadon uit Curacao. Drie jaar geleden verhuisde hij naar Nederland voor zijn studie. De eerste paar jaar woonde hij in Leiden, maar hij besloot dat Rotterdam toch de stad voor hem is. Sinds enkele maanden woont hij dan ook samen met zijn broertje in het City House en volgt hij de studie Technische Bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool in Delft.

De zithoek bij Jadon thuis, met een mooi uitzicht op de Doelen.
De eethoek bij Jadon thuis.

Waarom ben je naar Rotterdam verhuisd?

“Mijn vrienden wonen vooral in Rotterdam en Den Haag, waardoor ik hier weleens vaker kwam. En met mijn studie in Delft en de studie van mijn broertje aan de Erasmus Universiteit was het logisch om hierheen te verhuizen. Eerst studeerde ik aan de universiteit in Leiden, maar door corona ging dat helaas wat minder goed.”

“Uiteindelijk past Rotterdam beter bij mij. Het zijn meer mijn type mensen en het is een mooie stad. De architectuur is hier een stuk moderner dan in andere Nederlandse steden.”

Hoe heb je het appartement van City House gevonden?

“Al een tijdje waren we aan het zoeken naar een woning. Het is echt heel moeilijk om iets te vinden in Rotterdam, vooral als student. We hebben echt vaak “nee” gehoord, omdat verhuurders denken dat wij het niet kunnen betalen. Ook werken velen niet met garantstelling van de ouders. Uiteindelijk was mijn moeder in Nederland en zij werd nogal nerveus. Natuurlijk wilde zij graag dat ik en mijn broertje snel een huis zouden vinden.”

“We hadden al een keer een huis bekeken in het City House, maar die was het toen niet geworden. Mijn moeder wist dat we graag in dit gebouw wilden wonen, dus toen is ze gewoon gaan aanbellen bij Manhave Vastgoed en hier kwam zij Danny tegen. Hij is de makelaar en hij wilde ons meteen helpen. We zijn hem echt heel erg dankbaar."

Entree van het City House.

Kun je iets over jouw appartement vertellen?

“Het was kaal toen we introkken, dus we hebben het zelf ingericht. De meubels komen vooral uit mijn vorige woning in Leiden. Maar we hebben wel wat nieuwe spullen besteld, want het is een veel groter huis.”

“Eind augustus komt mijn moeder weer. Dan zal zij het wat opleuken met mooie schilderijen. Ik en mijn broer geven daar niet zo heel veel om, we willen gewoon ergens leuks wonen.”

Wat vind je het leukste aan wonen in het City House?

“Dat het zo’n luxe appartement is. En dat de locatie letterlijk in het centrum is.”

Heb je in de korte tijd dat je hier woont al leuke plekken ontdekt in Rotterdam?

"Voordat ik in Rotterdam woonde, kende ik alleen nog maar Villa Thalia. Nu eet ik ook weleens bij het Braziliaanse restaurant tegenover de Villa Thalia, dat heet Rodizio. En dan heb je een goed Koreaans restaurant bij Weena: Seoul Sista."

"Alles is lekker dichtbij. Ik moet nog veel ontdekken."

Bedankt voor de rondleiding, Jadon!

Interesse in een City House appartement? Bekijk hier de beschikbaarheid.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy