Interview met Krijn Degenkamp

123BigBags vindt zijn plek in het City House aan de Kruiskade

Dit jaar is 123BigBags verhuisd van de Schiekade naar de Kruiskade. We spraken met directeur-eigenaar Krijn Degenkamp, die in 2016 het bedrijf heeft opgericht. Zeven jaar na de start heeft 123BigBags twaalf man in dienst en huisvest het in een groot kantoor in het City House.

Interview
13 oktober 2022
By Lisanne Van Beurden

Lees hieronder het verhaal van 123BigBags, waarin Krijn o.a. vertelt over zijn visie voor het bedrijf, hoe het bedrijf is begonnen, zijn internationale team en de verhuizing naar het nieuwe kantoor.

Kun je kort iets vertellen over 123BigBags?

Krijn: “123BigBags is een online webshop voor verschillende zakken voor gebruik in de bouw, afval en recycling industrie. Ons doel is om steeds meer soorten afval door de zakken te laten gaan. Door de wereld schoon te houden, maken wij onze klanten blij. Daarom zorgt 123BigBags voor de juiste zakken bij het juiste afval. Om het doel concreet te maken willen we in 2032 - precies over tien jaar dus - 123 miljoen afval door de zakken laten gaan.”

“De meeste MKB-bedrijven recyclen hun afval steeds beter. Het is niet meer van deze tijd om alle afval op één hoop te gooien in een stalen container. Recycling gaat steeds meer waard worden en daar speelt 123BigBags een grote rol in. We zien ons bedrijf als de motor van deze recycling trend.”

Na een korte pauze vervolgt hij: “Wat leuk is om te zien, is dat er heel veel afval past in één kuubzak (90x90x110cm) en het gebruikt wordt door allerlei instanties en personen. Vissers gebruiken bijvoorbeeld graag onze kuubzakken om om plastic uit de zee te bewaren. Vervolgens leveren ze dit in en krijgen ze daar subsidie voor vanuit de overheid.”

Krijn Degenkamp, directeur-eigenaar van 123BigBags.

Kan je iets kwijt over het 123BigBags team?

“Wat wel leuk is, is dat wij een heel internationaal team zijn. Onze grootste afzetmarkten zijn namelijk Frankrijk, Duitsland en Engeland. We richten ons op alle West-Europese landen. Nu werkt er een Française, Italiaanse, Duitse, Zuid-Afrikaan, Zwitserse en Vietnamees op kantoor. De voertaal bij ons is dan ook Engels.”

Jullie zijn onlangs verhuisd naar een nieuw kantoor in het City House. Waarom hebben jullie voor deze locatie gekozen?

“Ten eerste hadden we simpelweg meer ruimte nodig voor het groeiende team. We huren het voor de langere tijd en het is echt voor de groei gehuurd. Nu zijn we een team van twaalf, maar ik verwacht wel dat dit snel zal uitbreiden. Je wilt natuurlijk niet belemmerd worden door het pand waar je in zit.”

“Daarnaast is het een mooi pand. We verkopen zakken, maar door onze webshop zijn wij eigenlijk een IT-bedrijf. Daarom hebben wij hoogopgeleid personeel nodig. We verkopen niet zo’n sexy product als wat Oger verkoopt,” verwijst Krijn naar zijn onderburen, “maar door te huisvesten in zo’n mooi, centraal gelegen pand trekken we natuurlijk wel beter personeel aan.”

“Doordat we op zo’n mooie locatie zitten, op steenworp afstand van Rotterdam Centraal, komt ons personeel uit alle hoeken van het land. Daardoor hoeven wij ze ook geen benzine slurpende auto aan te bieden. Zo zijn we weer wat duurzamer.”

Het team van 123BigBags tijdens hun dagelijkse standup meeting.

"Je gunt jezelf een mooie werkplek, maar je gunt het vooral je werknemers."

’De entree is heel mooi en het kantoor is prachtig. Alles is vernieuwd, met een nieuwe vloer, nieuw plafond en voor het eerst hebben we airconditioning. Daarnaast hebben we nu ook een archiefruimte en een grote keuken.”

“Laatst kwam ook een stagiaire binnen die zei ‘wow, wat tof om hier stage te kunnen lopen’ en daar doe je het uiteindelijk voor. Je gunt jezelf een mooie werkplek, maar je gunt het vooral je werknemers.”

Wat vinden jullie van de Kruiskade en omgeving?

“Heel fijn. Het team kan in de middag bijvoorbeeld even een rondje lopen in het centrum. Onze vrouwelijke collega’s van de sales en marketingafdeling vinden het heerlijk om even een broodje te halen en langs de winkels te gaan. Daarna gaan ze gewoon weer aan het werk.”

“Ikzelf kom altijd met de elektrische fiets naar kantoor. Na een ritje van 20 minuten plaats ik de fiets in de fietsenstalling en dan zit ik vervolgens gewoon in het hartje centrum te werken.” Krijn vervolgt: “Daarnaast is het ook gewoon de potentie die dit gebied heeft. Manhave Vastgoed is bezig met een heel groot project aan de overkant: The Lobby. Onder ons komt ook een nieuwe winkel. Over een jaar wordt het de mooiste straat van Rotterdam en dan zitten wij er al.”

Entree van het City House.
Mooie lichte vergaderruimte in het kantoor van 123BigBags.

Wil je nog wat kwijt over het interieur?

“In ons kantoor vind je verder veel planten, een pooltafel, een groot scherm en lekker veel ruimte. Er zijn twee vergaderzalen en een archiefruimte waar alle zakken van de website staan. Op die manier kan ik snel zo’n zak pakken en hierover uitleggen aan de medewerkers. Dit had ik niet in het vorige kantoor.”

Krijn in de archiefkast.

Bedankt voor de rondleiding en jouw tijd, Krijn!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy