Interview City House

"Ik ben gek op de architectuur en het bruisende leven in Rotterdam."

Lees ons interview met Ivonne, die een jaar geleden naar Rotterdam is verhuisd. Ze deelt haar persoonlijke reis over hoe ze hier is gekomen, hoe het is om in het hart van Rotterdam te wonen en geeft ons een kijkje in haar huis.

City House
19 april 2023
By Lisanne Van Beurden

In het City House vind je een jong, gemengd publiek van urban professionals, zowel lokaal als internationaal. Een van de bewoners is Ivonne (46) uit Mexico-Stad.

Ivonne woont al geruime tijd in Nederland; voordat ze vorig jaar juni naar Rotterdam verhuisde, woonde ze 12 jaar in Breda met haar toenmalige echtgenoot en twee dochters. Vorig jaar is ze gescheiden van haar man en besloot dat het tijd was voor een frisse start in een compleet nieuwe stad. Ze koos voor Rotterdam.

Waarom heb je besloten om naar Rotterdam te verhuizen?

Ivonne: "Ik heb 12 jaar in Breda gewoond. Na mijn scheiding wilde ik nare herinneringen achter me laten en ik denk dat ik een nieuwe start nodig had. Ook vond ik het belangrijk dat ik in de stad meteen kon opgaan in de menigte. Rotterdam is een grote stad, dus dat is perfect. Amsterdam kwam ook naar voren als optie, maar ik vind het te klein, druk, duur en natuurlijk toeristisch."

"Rotterdam is een goede keuze en ik ben blij met de beslissing. Ik ben een echte city girl; ik kom uit Mexico-Stad. Ik ben gek op de architectuur en het bruisende leven in Rotterdam. Er is altijd wat te beleven."

Is Rotterdam wat je ervan verwacht had?

"Ik ben al eerder in Rotterdam geweest, dus ik wist al dat ik het leuk vond. Ik ben heel blij met mijn keuze."

Wat is het grootste verschil tussen Breda en Rotterdam?

"Het verschil tussen Breda en Rotterdam zit hem zeker in de grootte. Breda is rustiger. Het werd een beetje saai voor mij. Elke dag had ik dezelfde routine; ik had gewoon een andere omgeving nodig. Rotterdam heeft veel mogelijkheden en het is niet een heel typisch Hollandse stad. Zo zijn er nauwelijks grachten. Het geeft me een beetje een New Yorkse vibe, zeker als je op de snelweg zit en je ziet alle hoge gebouwen en lichten. Dat heb je niet in Breda. Daar kent iedereen je in ieder geval via iemand anders. Ik miste de anonimiteit van een grotere stad."

Hoe heb je je City House appartement gevonden?

"Na een hoop heen en weer rijden, op zoek naar woonruimte. Ik ging eerst naar een pand in de Zalmhaven, maar dat beviel me niet zo. De makelaar die het appartement liet zien vertelde me over het City House, omdat ze wist dat het beschikbaar was. Ze stuurde me de link en ik was erg geïnteresseerd. Toen ik de eerste keer het appartement binnenstapte, wist ik dat dit de plek voor mij was."

Kun je iets vertellen over je interieur?

"Ik vond het fijn dat het appartement werd opgeleverd met gordijnen, lampen, ingebouwde kasten. Zelfs met een wasmachine en droger. Dat was een goed begin voor mij, aangezien ik onlangs gescheiden was."

"Verder kon ik alles inrichten zoals ik wilde. Dus ik heb zeker mijn persoonlijke draai eraan gegeven. Ik gebruikte veel neutrale kleuren, voornamelijk wit met een vleugje kleur. Ik ging van een enorm huis naar een klein appartement. Mijn vorige huis was een puinhoop, dus ik heb veel spullen weggegooid. Eigenlijk doe ik altijd veel van mijn oude spullen weg als ik verhuis. Dus ging ik van een heel chaotisch huis naar een heel minimalistische plek. Ik ben er gek op. "

Welke spullen heb je wel meegenomen?

"Ik heb in mijn leven in veel verschillende landen gewoond en er zijn maar een paar bijzondere items die mee zijn geweest naar al die landen. Deze vaas en stoel zijn bijvoorbeeld al vele jaren met mij meegereisd naar heel veel plekken. Beiden zijn afkomstig uit Mexico en zijn eigenlijk mijn favoriete items, omdat ze me aan thuis doen denken. Andere items waar ik dol op ben, zijn natuurlijk mijn gouden geweer, dat ik van een van mijn goede vrienden heb gekregen, en deze typische Mexicaanse pop."

Bekijk de favoriete items van Ivonne.

Wat vind je leuk aan wonen in het City House?

"De locatie is geweldig. Breda is een kleinere stad dan Rotterdam, maar toch gebruikte ik mijn auto voor echt alles. Zoals boodschappen doen! Nu gebruik ik mijn auto nauwelijks en loop ik overal heen , want alles is op loopafstand. En als ik verder moet reizen, pak ik gewoon de tram of metro."


"Ook vind ik het gebouw van het City House geweldig, ik heb het erg naar mijn zin in Rotterdam."

Wat is jouw favoriete plek op loopafstand van het City House?

"Er zijn zoveel leuke plekken in de buurt. Om de hoek zit Vascobelo bijvoorbeeld. Ik ga daar altijd voor mijn koffie in de ochtend, na het sporten. Ik ben een heel sociaal persoon en ik hou echt van een praatje. Dus ze kennen mij daar al. Ze hebben mijn koffie vaak klaar staan voordat ik binnenstap."

Hoe lang ben je van plan om in Rotterdam te blijven?

"Ik dacht erover om naar het buitenland te verhuizen. Uiteindelijk heb ik toch besloten om hier te blijven, in Rotterdam. Mijn meisjes zijn hier. Ook al zijn ze volwassen, ik wil dat ze slagen in het leven. Als ze eenmaal gesetteld zijn, ga ik misschien terug naar Mexico of verhuis ik naar Spanje. Maar de komende jaren blijf ik hier."

Bedankt voor de rondleiding in jouw mooie huis, Ivonne!

Interesse in een City House appartement? Bekijk hier de beschikbare woningen.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy