Danny over werken bij Manhave Vastgoed

"We kunnen goed met elkaar omgaan, maar er wordt ook hard gewerkt.”

Danny werkt net meer dan een jaar bij Manhave Vastgoed. Als Assistant Asset Manager houdt hij zich o.a. bezig met de woningen die Manhave in beheer heeft.

Team
12 april 2023
By Lisanne Van Beurden

Grote kans dat je Danny weleens voorbij hebt zien komen in een van onze Instagram reels. Daarin laat hij vol enthousiasme de beschikbare woningen van Manhave Vastgoed zien. In het interview hieronder vertelt hij over werken bij Manhave en waar hij zich dagelijks mee bezighoudt.

Hoe ben je bij Manhave terechtgekomen?

Danny: "Via een recruitment bureau: Solid Recruitment. Een van hun recruiters had mij benaderd voor een vacature bij een ander bedrijf. Ik zat eigenlijk wel prima bij mijn werkgever destijds, maar ze bleven een beetje aansporen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Toen dacht ik, waarom ook niet. Laat ik het proberen."

"Uiteindelijk was dat niets geworden. Maar na een paar maanden begon het toch wel te kriebelen en door mijn nieuwsgierigheid keek ik naar andere beschikbare vacatures op hun website. De vacature van Manhave stond erbij en deze sloot heel erg aan bij mijn profiel. Daarnaast viel me direct op dat de arbeidsvoorwaarden bij Manhave een stuk beter zijn, zoals meer vakantiedagen. Toen heb ik gesolliciteerd en de dag erna had ik al een telefonisch gesprek met de recruiter. Vervolgens kon ik al snel langs bij Manhave op kantoor. Alles ging heel vlot!”

Wat deed je hiervoor qua werk?

"Ik werkte hiervoor bij MVGM, dat is ook een vastgoedbeheerder. Zij zitten door heel Nederland en zijn een stuk groter dan Manhave."

Wat vind je van dat verschil?

"Bij mijn vorige werkgever was ik echt een nummer. Daar had ik gewoon één takenpakket, terwijl ik bij Manhave alles van A tot Z moet regelen. Alles binnen mijn afdeling is mijn verantwoordelijkheid. Ik vind dat veel uitdagender en dus leuker."

Hoe ben je terechtgekomen in de vastgoedsector?

“Eigenlijk heb ik een diploma International Business op zak. Na mijn studie had ik ook een baan gevonden in import en expert, maar algauw kwam ik erachter dat ik het toch niet zo leuk vind. Toen ging ik op zoek naar iets wat me wél interessant leek. Dat bleek vastgoed te zijn."

"Om hier werk van te maken, ben ik verschillende cursussen gaan volgen in mijn vrije tijd. Iedere zaterdag had ik les. Daar heb ik anderhalf jaar over gedaan en zodoende heb ik een baan kunnen krijgen in de vastgoedsector."

"Iedereen heeft een dak boven hun hoofd nodig. Er zal altijd werk zijn in de vastgoedsector."

Danny Ee

Wat vind je leuk aan de vastgoedsector?

"Het proces vind ik heel leuk. Denk bijvoorbeeld aan die leuke before- en after filmpjes op social media. Een oude woning die je kan omtoveren tot een gerenoveerde, luxe woning. Dat is toch geweldig."

"Daarnaast is vastgoed een stabiele sector. Iedereen heeft een dak boven hun hoofd nodig. Er zal altijd werk zijn in de vastgoedsector."

Wat valt allemaal onder jouw takenpakket?

"Ik ben verantwoordelijk voor de verhuring en het beheer van de woningen. Dus ik zorg ervoor dat er goede huurders gevonden worden voor de woningen. Dat doe ik onder andere met externe makelaars. Verder regel ik de opzeggingen. Als een huurder het contract heeft opgezegd, komen er verschillende aspecten bij kijken zoals een eindinspectie en het laten herstellen van eventuele gebreken."

"Ik ben dus het aanspreekpunt voor de externe makelaars en de huurders. Tussendoor ben ik tevens verantwoordelijk voor de nutsvoorzieningen, niet alleen residentieel, maar voor alle commerciële ruimtes dat Manhave vastgoed beheert."

Zijn er nog vlakken waarop je jezelf wil ontwikkelen?

"Ja, ik heb niet echt een technische achtergrond. Soms krijg ik informatie van mijn collega Marco, de technische manager, en alles wat hij zegt is zo technisch. Dan weet ik eigenlijk niet waar hij het over heeft," lacht Danny, "daar zou ik bijvoorbeeld wel een cursus voor willen doen."

Welk appartement in Rotterdam zie jij zelf wel wonen?

"Persoonlijk lijkt zo’n appartement van 81m2 met drie slaapkamers in het City house mij wel wat. Het liefst op een hogere verdieping, maar het hoeft niet helemaal op de 12e etage. Verder houd ik heel erg van een open keuken met kookeiland en dat hebben sommige appartementen in het City House. Dat is zo super gaaf. Dan zou ik krukken zetten bij het kookeiland. Verder hoef ik niet perse in een heel groot appartement te wonen. Een tussenwoning is helemaal prima."

"We kunnen goed met elkaar omgaan, maar er wordt wel hard gewerkt.”

Danny Ee

Hoe zou je werken bij Manhave omschrijven?

“Er hangt een informele sfeer. We kunnen goed met elkaar omgaan, maar er wordt ook hard gewerkt.”

Wat vind jij het leukste aan het werken bij Manhave?

“Het leukste aan werken bij Manhave is dat ik veel contact heb met verschillende soorten mensen. Jong, oud, locals en internationals.”

Staan er nog interessante dingen op de (werk)agenda?

“We zijn nu bezig met het project Lumière. Ik kan niet wachten om woningen daarvan te verhuren. Het zal nog even duren, maar het gaat echt leuk worden. Het team zal dan ook echt wel moeten groeien. Er komen tussen de twee, driehonderd woningen en dat kan ik niet allemaal in mijn eentje verhuren."

Bedankt Danny!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy