The Lobby geeft allure aan de Kruiskade

Het ontwerp van KAAN Architecten met dakpaviljoen biedt plaats aan hoogwaardige retail en een groot restaurant dat vanaf de begane grond doorloopt tot het dak.

Ontwikkeling
The Lobby
25 november 2021
By Michiel Lamens

Het ontwerp van KAAN Architecten met dakpaviljoen biedt plaats aan hoogwaardige retail en een groot restaurant dat vanaf de begane grond doorloopt tot het dak.

We starten begin 2022 met de bouw van The Lobby op de Kruiskade, naast de juwelier Schaap & Citroen en tegenover de nieuwe winkels van Akkerman, Skins, Rolex en Patek Philippe.

Er is gekozen voor een eigentijds modernistisch ontwerp dat past in dit monumentale gebied aan de Kruiskade. The Lobby krijgt een massieve uitstraling van natuursteen, dat wordt onderbroken door een rigide ritme van grote ramen. De directe omgeving is het bruisende, dynamische centrum van Rotterdam, met onder andere het Schouwburgplein, de Doelen, het Centraal station en het Stadhuis binnen een cirkel van 300 meter.

Bij interesse voor de horeca of high-end winkelruimte, neem contact op met Edwin Dickhoff edwin@manhave.com of Niels Van der Ham van Insight Real Estate.

The Lobby is een duurzame transformatie van het huidige Crystal House, dat vanwege de ligging onderdeel uitmaakt van het monumentale Lijnbaan Ensemble, maar het is zelf geen monument omdat het later gebouwd is. Inmiddels is het pand gedateerd en doet de rode, spiegelende gevel weinig voor de omgeving.

Het gebied vraagt om levendigheid, transparantie, toegankelijkheid en een programmavulling vanaf de ochtend tot in de avond. Het nieuwe heldere volume, zorgt niet alleen voor meer bruikbare oppervlakte maar vooral ook voor een zichtbare, uitnodigende plint die zorgt voor een drempelloze overgang tussen binnen en buiten.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy