Het is zover!

Oplevering van een nieuw Rotterdams icoon: The Lobby

The Lobby is officieel opgeleverd. In de komende periode worden de laatste details afgerond van dit gloednieuwe Rotterdamse icoon aan de Kruiskade.

The Lobby
24 juli 2023
By Lisanne Van Beurden

In 2023 is een nieuw iconisch gebouw opgeleverd: The Lobby. Het eigentijdse ontwerp van KAAN past zowel in volume en uitstraling in dit monumentale gebied aan de Kruiskade.

Afronding laatste details

In de komende periode worden de laatste details afgerond van dit gloednieuwe Rotterdamse icoon aan de Kruiskade.

Bestrating en weghalen laatste hekken

In de afgelopen week werden de laatste werkzaamheden binnen The Lobby afgerond, waarbij alles werd schoongemaakt en leeggeruimd.

Verder staan er nog een aantal hekken voor het gebouw. Na de bouwvakantie staat de bestrating op het programma, waarbij de aannemer in overleg met de Gemeente Rotterdam de zware granieten stenen weer terugplaatst. Zodra dit af is, worden de bouwhekken en schuttingen weggehaald.

Groene dakpaviljoen

In het najaar is het dakpaviljoen van The Lobby aan de beurt. Het bovenste dak wordt bedekt met sedum, terwijl het lagere dak een actief, groen dak wordt met veel beplanting.

Het Dakpaviljoen van The Lobby tijdens de oplevering.

Officiële opening The Lobby

Wanneer de deuren van The Lobby officieel opengaan? Eerst moet de puzzel nog gelegd worden met de nieuwe huurders van het gebouw. Edwin Dickhoff sprak er al over in zijn interview.

Edwin: “Op dit moment zijn er onderhandelingen gaande met meerdere partijen en worden er voorstellen uitgewisseld. We hebben ervoor gekozen om de binnenwanden nog niet te plaatsen, zodat de huurders vrij zijn in de indeling van hun units. Later kijken we waar de huurders het beste kunnen landen in het complex. Zodra de puzzel is gelegd, zullen we de binnenwanden plaatsen en kunnen de winkels worden opgeleverd.”

“De winkels vereisen best een lange inbouwperiode. Zodra wij de binnenwanden hebben geplaatst - het gebouw wordt casco opgeleverd - moeten de huurders nog hun interieur en technische installaties aanbrengen. Hiermee rekening houdend zal The Lobby naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar zijn deuren openen.”

Laatste details: het interieur van The Lobby schoonmaken.
Op de foto: Sven Melkenboer van MBM Advies, Edwin Dickhoff van Manhave Vastgoed, Eric Lagerwaart en Peter Bijl van Van Waning.

Bij interesse voor de horeca of high-end winkelruimte, neem contact op met Edwin Dickhoff edwin@manhave.com of Niels Van der Ham van Insight Real Estate.

Tijdlijn The Lobby

Bekijk de foto's hieronder voor een tijdlijn van de bouw van The Lobby!

Februari '22: de bouwschutting staat er. We kunnen van start!
Mei '22: feestelijk moment tijdens het slaan van de eerste paal.
Augustus '22: het metselwerk in gang.
November '22: montage staalconstructie voor het dak.
November '22: het plaatsen van de ramen is begonnen.
Februari '23: het aanbrengen van het natuursteen is in gang.
Maart '23: plaatsen van de schuifpuien en luifel op het dakpaviljoen is gereed.
Mei '23: de glazen railing op het dakpaviljoen is geïnstalleerd.
Mei '23: begonnen met weghalen van de steigers aan de achterkant van The Lobby.
Juni '23: het dak is onder water gezet om te controleren op eventuele lekkages.
Juni '23: de infrastructuur werd aangelegd, zoals riolering, drinkwaterleiding en stroomvoorziening.
Juni '23: de steigers aan de achterkant zijn weggehaald, dus het is voor het eerst mogelijk om de achtergevel te bewonderen.
Juli '23: oplevering van The Lobby!
Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy