Barbara over werken bij Manhave Vastgoed

"We vormen met elkaar een hecht team, met liefde voor de stad."

Barbara vervult een centrale rol binnen het Manhave team als officemanager, waarbij ze er o.a. voor zorgt dat alles op rolletjes loopt op kantoor.

Team
30 mei 2023
By Lisanne Van Beurden

Barbara regelt veel op kantoor, is een aanspreekpunt voor huurders en biedt ondersteuning aan het management team. Met haar natuurlijke talent als regelaar neemt ze vaak proactief extra taken op zich.

In het interview hieronder vertelt zij hoe ze bij Manhave Vastgoed terecht is gekomen, wat voor taken ze oppakt en wat ze vindt van werken bij Manhave Vastgoed.

Hoe ben je bij Manhave Vastgoed terechtgekomen?

Barbara: “Jarenlang heb ik met John Manhave in de Golfweekcommissie van Golfclub Kralingen gezeten. Tijdens die periode ontstond een mooie vriendschap, ook met zijn vrouw Riena. Ook na onze commissiewerkzaamheden hielden we contact. Twee jaar geleden heb ik John uitgenodigd voor een gala-avond in Huis ter Duin ten behoeve van de Stichting Alvleesklierkanker van dr. Casper van Eijck."

"Ik had al eerder met John gedeeld dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Kort na het gala belde hij me met het nieuws dat er een passende functie beschikbaar was bij Manhave Vastgoed. Vanaf dat moment ging alles vrij snel. Een dag later zat ik al tegenover Steven Manhave en Edwin Dickhoff voor een gesprek op kantoor. Na een weekend van nadenken besloot ik de baan aan te nemen. Uiteraard heb ik eerst mijn vorige baan keurig afgerond, waar ik meer dan 25 jaar heb gewerkt. Op 1 maart vorig jaar ben ik uiteindelijk bij Manhave Vastgoed begonnen."

Waar werkte je hiervoor?

"Hiervoor was ik werkzaam bij Spomed, een bedrijf dat mijn man ooit heeft opgericht en dat ik heb zien groeien van een klein bedrijf naar een grote organisatie. Hoewel ik het daar altijd naar mijn zin had en het nooit saai was, voelde ik wel dat het tijd was voor en nieuwe uitdaging. Ik dacht bij mezelf ik moet toch een keer wat anders gaan doen."

Ben je blij met de overstap?

"Zeker. Het kwam op een goed moment op mijn pad."

Wat valt allemaal onder jouw takenpakket?

"Mijn rol is eigenlijk ervoor zorgen dat alles op kantoor op rolletjes verloopt. Ik zorg dat alles aanwezig is en samen met Danny ben ik contactpersoon voor huurders. Daarnaast vervul ik in zekere zin de functie van personal assistent voor zowel Steven als Edwin. Ik beheer hun agenda's en ondersteun hen waar mogelijk bij hun werkzaamheden."

"Als er iets georganiseerd moet worden, dan neem ik dat graag op me. Voor de bouw van de Lumière toren heb ik vorig jaar zomer een informatiebijeenkomst georganiseerd in het oude Luxor Theater voor omwonende, eigenaren en exploitanten. Heel erg leuk om te doen. Onlangs heb ik het idee opgegooid voor een bedrijfsuitje naar het buitenland, omdat er de afgelopen jaren niets georganiseerd kon worden vanwege corona. Dat heeft zich geuit in een fantastisch inspiratieweekend in Madrid. Daarnaast heb ik samen met Edwin een kerstdiner op kantoor georganiseerd waarbij wij hebben gekookt en alle partners welkom waren. Het was fijn om elkaars partners te ontmoeten, vooral na wat er vorig jaar is gebeurd met John. Dan is het belangrijk om zulke activiteiten te organiseren. Vorig jaar is natuurlijk ook een hoop niet doorgegaan."

"Als laatste is het leuk om te benoemen dat ik vorig jaar oktober samen met iemand van het marketingteam een fotoshoot heb georganiseerd om de teampagina te vernieuwen. Op die manier is ons team nu veel zichtbaarder geworden."

Wat heb je tot nu toe geleerd bij Manhave?

"Vanaf het begin nam Edwin mij mee in het hele proces rondom huurovereenkomsten. Aangezien hij verantwoordelijk is voor alle kantoor- en winkelruimtes, zijn er voortdurend allonges, huurvoorstellen en huurovereenkomsten die opgesteld moeten worden. In het begin leek het allemaal abracadabra voor mij, maar inmiddels voel ik me er steeds meer in thuis en ben ik op de hoogte van alle terminologie. Het is heel wat anders dan het medische waar ik bij Spomed mee te maken had."

"Vorig jaar was best een intensief jaar, vooral vanwege het het overlijden van de heer en mevrouw Manhave."

Wat vind je van dat verschil tussen het medische en vastgoed?

“Of het nu gaat om patiënten of huurders, uiteindelijk heb je altijd te maken met mensen. Ze willen gehoord worden en samen sparren, en jij moet zorgen voor heldere communicatie en antwoorden."

Voelde je je snel thuis?

"Jazeker, het helpt natuurlijk dat ik via John al wat kennis had over Manhave Vastgoed. Ik kende Steven natuurlijk wel al door zijn ouders. Maar daarnaast is het team ook echt geweldig en hecht. Ik denk dat we samen een sterke stabiliteit hebben gevonden. Toen ik vorig jaar begon, was Danny ook net nieuw, en samen waren we het nieuwe front office team. Danny is een leuke, jonge collega waarmee ik goed kan samenwerken. Maar ik heb ook een goede samenwerking met de rest van het team en er heerst een fantastische sfeer."

"Vorig jaar was best een intensief jaar, vooral vanwege het het overlijden van de heer en mevrouw Manhave. Het was erg dierbaar voor mij dat ik Steven kon helpen met het organiseren van het afscheid. Het was een bijzondere ervaring om daar zo nauw bij betrokken te zijn. Bovendien vind ik het prachtig om te bedenken dat ik hier nu zit, mede dankzij John die dit heeft geïnitieerd. We missen hem zeker op het kantoor. Hij kwam vaak langs, bijvoorbeeld tijdens de lunch."

De lunch is ook iets wat jij op je heb genomen. Klopt dat?

"Zeker, gelijk bij het eerste gesprek met Steven en Edwin werd er gesproken over lekker en gezond eten. Salade en een soepje bij de lunch; helemaal mijn ding en we hebben natuurlijk een fantastische keuken. Vorig jaar heb ik het terras aangepakt en leuker aangekleed. Bij mooi weer zitten we nu heerlijk buiten te lunchen. Dit vind ik een belangrijk moment: even met elkaar de lopende zaken kunnen bespreken, maar natuurlijk ook veel gezelligheid en er wordt ook veel gelachen."

Is er iets waar je je momenteel mee bezig houdt?

"Er zijn momenteel een aantal huurovereenkomsten die beëndigd worden, dus moeten we op zoek naar nieuwe huurders en kijken naar vergunningen van de gemeente. Samen met onze juridisch adviseur verdiep ik me in die processen. Dat is ook iets wat ik waardeer van werken bij Manhave; we zijn een klein team die relatief veel doet, maar als we bepaalde kennis niet intern hebben, zorgen we ervoor dat we via externe bronnen de benodigde informatie krijgen."

"Een groot project wat nu loopt is het vervangen van de leidingen in het City House. Een omvangrijk project dat al jarenlang speelt. Onze technische manager Marco is al een tijd bezig met alle voorbereidingen, samen met Spindler. Uiteindelijk vroeg hij ons om hem hierbij te ondersteunen. Dit betekent dat we de bewoners van het City House heel goed moeten informeren. We hebben een heel plan opgesteld om de bewoners goed op de hoogte te stellen. Hiervoor gaan we persoonlijk bij hen langs."

"We zijn een klein team die relatief veel doet, maar als we bepaalde kennis niet intern hebben, zorgen we ervoor dat we via externe bronnen de benodigde informatie krijgen."

Zijn er nog vlakken waarop je jezelf wil ontwikkelen?

“Ik heb er wel over nagedacht om me meer te verdiepen in het juridische van een huurovereenkomst. Ik merk dat ik het heel leuk vind om samen met onze juridische adviseur te sparren. Vaak stel ik een brief of mededeling op en hij komt dan met feedback. Vervolgens kunnen we daarop schieten. Daar leer ik van."

Hoe zou je werken bij Manhave omschrijven?

“Manhave Vastgoed is een hecht familiebedrijf met een passie voor het vak. We hebben een heel leuk team, waarbij de onderlinge band heel leuk en open is."

Wat is een highlight van het afgelopen jaar?

"Echte highlights waren het kerstdiner met partners en het Manhave inspiratieweekend naar Madrid."

"Daarnaast was het afscheid van John een heel mooi en intensieve periode. Ik zou het geen highlight noemen, want het is natuurlijk iets heel triest, maar wel iets wat bij me zal blijven."

Zijn er nog spannende projecten die eraan komen?

“De bouw van The Lobby wordt binnenkort afgerond. Ik vind het leuk om erover na te denken hoe we de opening gaan aanpakken."

"Ik ben ook heel benieuwd hoe Lumière zich gaat ontwikkelen en welke stappen we daarin nog moeten nemen om het te realiseren."

Bedankt Barbara!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy