Interview

Pizza Beppe: een aanwinst voor de Westewagenstraat

Voor de liefhebbers van pizza is Pizza Beppe dé bestemming voor authentieke Napolitaanse pizza's. Elke pizza wordt met uiterste zorg bereid, met gebruik van alleen de beste ingrediënten en zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Westewagenstraat
Love the City
23 februari 2024
By Lisanne Van Beurden

Drie maanden geleden opende Pizza Beppe zijn deuren aan de Westewagenstraat, in het voormalige pand van Dudok Patisserie, en het is al snel uitgegroeid tot een geliefde plek onder de Rotterdammers. We hadden het genoegen om te praten met Michel, de franchisenemer achter de Rotterdamse locatie, en Omar, een van de bedenkers van Pizza Beppe.

We vroegen onder meer naar het verhaal achter Pizza Beppe, wat de pizza’s echt authentiek maakt en de keuze voor de locatie aan de Westenwagenstraat. Lees gauw verder!

Wat is het verhaal achter Pizza Beppe?

Omar: “Met drie partners zijn we vijf jaar geleden gestart met Pizza Beppe, gedreven door onze gedeelde wens om Nederland kennis te laten maken met de authentieke Napolitaanse pizza. Als single-speciality restaurant streven wij ernaar om één ding heel goed te doen, en dat is de Napolitaanse pizza. Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van onze ingrediënten en ambacht.”

Omar: “Wij werken dan ook uitsluitend met de beste ingrediënten, zoals de type 00 bloem, de fijnste bloem die verkrijgbaar is, San Marzano tomaten, Mozzarella di Bufala Campana; alles is van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien zijn we aangesloten bij Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN), een organisatie die de kwaliteit en authenticiteit van de Napolitaanse pizza waarborgt. We zijn enorm trots om hier deel van uit te maken."

Zijn het de ingrediënten die jullie pizza echt authentiek maakt?

Omar: "Zowel de ingrediënten als de bereidingswijze spelen een grote rol bij het onderscheid tussen de Napolitaanse en de Romeinse pizza. De Napolitaanse pizza wordt gebakken in een steenoven bij een temperatuur van 485 graden Celsius, waarbij hij slechts 90 seconden nodig heeft om te bakken. Hierdoor kan de pizza twee keer worden gevouwen zonder te breken, met een kenmerkende opstaande rand die bekendstaat als 'cornicione', die vrij knapperig is. De Romeinse pizza wordt op een lagere temperatuur gebakken en blijft veel langer in de oven, wat zorgt voor een knapperige textuur.”

Waarom kozen jullie voor de Napolitaanse pizza?

Omar: “Wij gaan graag terug naar de basis van een gerecht. De Margherita is de meest bekende pizza ter wereld, en de oorsprong ligt in Napels. Het is ook geweldig hoe serieus AVPN deze pizza neemt. Zij hebben er zelfs voor gezorgd dat de Margherita is opgenomen als UNESCO-werelderfgoed.”

Is elke locatie van Pizza Beppe hetzelfde?

Omar: "We selecteren onze locaties altijd zorgvuldig. Bij elke nieuwe vestiging komen er bepaalde kenmerken terug: een witte luifel, de neon pizza in het restaurant, en de centraal geplaatste pizzaoven waar onze gasten het ambachtelijke bakproces kunnen zien. Daarnaast hangt er altijd kunst aan de muur. De verdere inrichting hangt af van het pand en welke kleurenpaletten we kiezen."

Waarom hebben jullie gekozen voor deze locatie?

Omar: “Samen met Michel, onze franchisenemer, waren we al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie in Rotterdam. Uiteindelijk kwam dit pand aan de Westewagenstraat op ons pad.”

Michel: “Het voelde meteen als een perfecte plek voor Pizza Beppe. Ik waardeer de uitstekende ligging enorm en het pand heeft echt een authentieke Rotterdamse uitstraling uit de jaren '50. Al deze factoren bij elkaar maakten de beslissing makkelijk. De Westenwagenstraat is een zijstraat van de Meent, en de Meent kent iedereen. De zaak bevindt zich naast Wijnbar Janssen en van Dijk en 1NUL8, waar nu ook veel bezoekers vandaan komen.”

Omar: “Je hebt in dit pand een uitstekende mogelijkheid voor een terras aan zowel de achterzijde als de voorzijde. Vooral in de zomer is dat een enorm pluspunt.”

Michel: “Vanaf het terras aan de achterkant heb je straks uitzicht op de Grotekerk en natuurlijk over het water.”

Wat hebben jullie allemaal veranderd aan het interieur?

Michel: “We hebben deze locatie in slechts twee weken en drie dagen volledig gestript, en vervolgens helemaal opgebouwd om klaar te zijn om pizza's te bakken. Er was een hele dichte keuken en een koelcel, en de zaak was daardoor een stuk kleiner. Hiervoor zat de Dudok Patisserie hier gevestigd. Toen we net open gingen kwamen ook veel mensen binnen voor taart, maar zodra ze rondkeken hadden ze door dat ze niet goed zaten en vroegen ze: "Waar is Dudok?" Ik heb de afgelopen weken veel mensen kunnen doorverwijzen naar de Meent, naar hun nieuwe locatie."

Michel, waarom heb je ervoor gekozen om franchisenemer te worden van Pizza Beppe?

Michel: “Ik ken Patrick, een van de vennoten van Pizza Beppe, al sinds mijn 12e jaar. We hebben samen gevoetbald en op dezelfde school gezeten. Op mijn 15e begon ik als afwasser bij de Chinees, terwijl Patrick zijn carrière begon in de spijkerbroekenhandel, dus die stond in kledingzaken. Al die tijd hebben we altijd onze vriendschap bewaakt en contact gehouden. Ook in 2018 hadden we goed contact; toen begon hij Pizza Beppe. Ik ben zelf eigenaar van verschillende zaken, waarvoor ik gebruik maak van een backoffice programma. Hierin kon ik hem adviseren en daar maakt Pizza Beppe nu nog steeds gebruik van. Pizza Beppe één ontstond, en vanwege het succes zijn ze gaan uitbreiden. Vorig jaar opende de eerste franchisenemer in Eindhoven, en nu ben ik de tweede. Patrick vroeg of ik interesse had om de vestiging in Rotterdam op me te nemen en uiteindelijk kwam het net mooi uit.”

Van welke andere horecazaken ben je eigenaar?

Michel: “Ik ben eigenaar van verschillende horecazaken, waaronder de dagzaak Werelds Inside in Middelharnis, Werelds in de tuin, een dagzaak in een tuincentrum in Dordrecht. En dan nog een dag- en avondzaak in Oostvoorne: Raadhuis by Werelds.”

Stel een bezoeker komt voor het eerst bij Pizza Beppe. Wat zou je aanrader?

Michel: “De meest populaire pizza bij ons is de Pizza Burrata Picante. Hij is lekker pittig en heeft een prachtige bol burrata waar je heerlijk van kunt genieten, samen met een beetje chilipeper olie voor degenen die echt van pikant houden. We gebruiken ook 'nduja, een pittige vleessoort. Het mooie van de pizza's bij Pizza Beppe vind ik dat elke dag het deeg vers wordt gemaakt, wat echt bijdraagt aan de kwaliteit. Ook de tiramisu wordt elke dag vers gemaakt. En heel plat gezegd en op z’n Rotterdams: de Tiramisu is gewoon retelekker.”

Omar: “In onze andere vestigingen komen gasten soms zelfs alleen langs om de tiramisu af te halen. Het feit dat het huisgemaakt is, zegt echt iets over de kwaliteit van onze tiramisu.”

Hoe loopt het tot nu toe?

Michel: “Boven verwachting goed. De afgelopen twee vrijdagen en zaterdagen, tijdens de tweede en derde week, stonden mensen echt in de rij. Een luxe probleem, zou je kunnen zeggen. Het grappige is dat sommige gasten zeggen: “we zitten wel heel dicht op elkaar,” maar dat is juist wat wij willen. Want wat er dan vaak gebeurt, is dat je in gesprek raakt met je buurman of buurvrouw. Dus er is interactie, het is laagdrempelig, en er is voor elk wat wils. Er komen gezinnen, studenten, twee vriendinnen die even de stad in gaan. Neem bijvoorbeeld mijn dochter, zij is 16 jaar oud en ging met een vriendin winkelen. Dan komen ze gelijk even een pizza’tje eten, ze drinken wat erbij en gaan weer weg. Maar ik ontvang ook gezinnen van zes, en groepen van acht tot tien personen. Boven hebben we 26 zitplaatsen. We hebben daar ook al een groep van 24 mensen gehad. Helemaal netjes gekleed. Zij gingen naar een danswedstrijd en kwamen vooraf even borrelen.”

Komen er meer locaties aan?

Omar: "Dit is de eerste van drie. Michel heeft het voornemen heeft om meerdere locaties van Pizza Beppe te openen in Rotterdam."

Bedankt, Omar en Michel! Veel succes op de Westewagenstraat!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy