In memoriam

John Manhave in Het Rotterdams Jaarboekje

Precies een jaar geleden, op 29 november 2022, is onze oud-directeur en commissaris John Manhave op 79-jarige leeftijd overleden. Als prominente Rotterdammer wordt hij nu geëerd in Het Rotterdams Jaarboekje, een uitgave van het Stadsarchief Rotterdam en het Historisch Genootschap Roterodamum.

24 november 2023
By Lisanne Van Beurden

In het Rotterdams Jaarboekje 2023 wordt naast artikelen over de geschiedenis van Rotterdam ook ruimte geboden aan In Memoriams ter ere van prominente Rotterdammers die het afgelopen jaar zijn overleden. John Manhave was zo’n prominente Rotterdammer.

Zijn indrukwekkende maatschappelijke betrokkenheid in Rotterdam, of het nu ging om de herinrichting en vergroting van de leefbaarheid in het centrum, om het CHIO of om het welzijn van patiënten van het Erasmus MC, was voor de redactie van het Rotterdams Jaarboekje aanleiding om hem te selecteren voor een In Memoriam in het Jaarboekje 2023.

Rotterdam was zijn passie. Als het over de stad ging was hij altijd serieus en soms zelfs bezeten. Hij was betrokken bij talloze initiatieven om de Rotterdamse binnenstad op te waarderen en de leefbaarheid te verbeteren.

Con Schoenmakers

Eerbetoon door Con Schoenmakers

Het In Memoriam voor John is speciaal geschreven door zijn goede vriend Con Schoenmakers, op verzoek van de redactie. Helaas is Con afgelopen september, na een kort ziekbed, onverwachts overleden. Dit droevige verlies maakt ons des te dankbaarder voor het eerbetoon dat hij voor John Manhave heeft kunnen nalaten.

Lees hieronder de prachtige tekst door Con Schoenmakers over John Manhave in het Rotterdams Jaarboekje 2023.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy