Baden in een zee van groen

Het groene dakpaviljoen van The Lobby

Dit jaar wordt de duurzame transformatie van The Lobby afgerond. Passend bij het Rotterdamse groene daken beleid, komt er een prachtig groen dakpaviljoen op het pand.

Ontwikkeling
Duurzaamheid
The Lobby
31 januari 2023
By Lisanne Van Beurden

Het paviljoen op het dak van The Lobby aan de Kruiskade komt te baden in een zee van groen. Het dakterras zal toegankelijk worden opgezet en is op elk moment van het jaar te bezoeken.

KAAN Architecten over het dakpaviljoen: 'Passend bij het Rotterdamse groene daken beleid en het belang van de groene hoven, komt er een extensief en bruikbaar groen dak op het pand, geheel aansluitend bij het thema van de Lijnbaanhoven. Wij gaan ervoor zorgen dat het groen op het dak van The Lobby zich er uitstekend zal manifesteren.'

Heel het jaar toegankelijk

Voor het dakpaviljoen is gekozen voor glazen schuifpuien, waardoor er veel lichtinval is. Daarnaast is het groene dakterras door de overkapping heel het jaar toegankelijk voor het publiek. De toegang tot het dakterras zal op de begane grond heel ruim en toegankelijk worden opgezet.

Wanneer je op het dak staat kom je in een geheel andere wereld met een prachtig uitzicht over de stad. Ook voor de bewoners van de gebouwen eromheen, zoals van het City House, wordt het uitzicht een stuk fijner. Zij zullen uitkijken op een groene oase in de stad!

Wij gaan ervoor zorgen dat het groen op het dak van The Lobby zich er uitstekend zal manifesteren.

KAAN Architecten

Duurzaamheid

Met de ontwikkeling van het groene dak van The Lobby draagt Manhave bij aan het ontstaan van een extra stadslaag in het centrum van Rotterdam. Het gebruik van het dak van The Lobby zal ook voor toekomstige bezoekers een aangename, nieuwe wereld openen.

Groene (platte) daken kunnen bijdragen aan de verbetering van het leefklimaat van zowel bewoners als bezoekers. Door op andere manieren van de dakoppervlakten gebruik te maken, kan de waterhuishouding en met name de waterafvoer beter geregeld worden, waardoor er minder wateroverlast zal ontstaan bij hevige regenval. Daarnaast zijn er mogelijkheden om duurzame energie op te wekken en bieden groene daken kansen voor meer natuur.

Bij interesse voor de horeca of high-end winkelruimte, neem contact op met Edwin Dickhoff 010-4112992 of Niels Van der Ham van Insight Real Estate.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy