Nieuw!

Luxe horlogemerk IWC Schaffhausen opent hun nieuwste boetiek in Rotterdam

Het vooraanstaande luxe horlogemerk IWC Schaffhausen vierde op 1 december de opening van hun nieuwe hypermoderne boetiek op de Kruiskade in Rotterdam. Dit is de eerste boetiek in Europa waar het vernieuwde architectonische concept van de Zwitserse fabrikant van luxe horloges wordt toegepast.

Love the City
12 december 2022
By Lisanne Van Beurden

In de nieuwe IWC boetiek maken bezoekers kennis met de verschillende luxe horlogecollecties van IWC: van hun iconische Big Pilot-horloges en de recente collectie gekleurde keramische modellen, tot de klassieke Portugieser-horloges.

De boetiek zal worden beheerd in samenwerking met Schaap en Citroen Juweliers, al meer dan 130 jaar een nationaal begrip binnen de Nederlandse juwelen- en horloge-industrie.

Speciale technologische voorzieningen

De winkel is gevestigd aan de Kruiskade 61 en beslaat een oppervlakte van 124 m². Zodra je binnenstapt kom je in een volledig immersieve inrichting waarin de meest iconische productlijnen centraal staan en belangrijke aspecten zoals de technische expertise en de materiaalkennis van het merk worden belicht.

In de boetiek zijn verschillende speciale voorzieningen terug te vinden. Alle horlogedisplays zijn uitgerust met touchscreen-technologie, waardoor bezoekers toegang krijgen tot een breed scala aan informatie over de uurwerken, waaronder de geschiedenis van het product, technische specificaties en de beschikbare opties om het horloge te personaliseren.

Verder kunnen bezoekers meer te weten komen over de unieke expertise van het merk op het gebied van materialen, de door IWC vervaardigde uurwerken en de complicaties. Om het karakteristieke verhaal van het DNA van IWC te benadrukken, zijn op de benedenverdieping een technische wand met horlogekasten van verschillende materialen en componenten van IWC-uurwerken geïnstalleerd. In de privé lounge op de tussenverdieping kunnen bezoekers een vitrine terugvinden waar de topstukken worden tentoongesteld.

“Met deze nieuwe boetiek wilden we het DNA van het IWC-merk omzetten in een architecturale vorm. De strakke lijnen, de krachtige contrasten en de technische texturen staan in perfecte balans met zones die uitnodigen tot een gezellig gesprek."

Christian Knoop, Creative Director van IWC Schaffhausen

Nieuwe persoonlijke winkelervaring

Via deze nieuwe persoonlijke winkelervaring kijkt IWC ernaar uit om de rijke geschiedenis van het merk te delen en de collectie te introduceren bij de Rotterdamse gemeenschap en ver daarbuiten. De locatie in het centrum van Rotterdam is zorgvuldig gekozen vanuit de verwachting dat de Kruiskade binnen enkele jaren een prominente rol zal spelen voor internationale luxemerken en -winkels. IWC Schaffhausen is er trots op dat zij hierin een voortrekkersrol kan spelen en kan uitbreiden naar deze snel groeiende stad, met een uniek concept waarbij een intelligente verbinding wordt gelegd tussen de commerciële en de digitale wereld.

“Met deze nieuwe boetiek wilden we het DNA van het IWC-merk omzetten in een architecturale vorm. De strakke lijnen, de krachtige contrasten en de technische texturen staan in perfecte balans met zones die uitnodigen tot een gezellig gesprek. Met veel enthousiasme heeft IWC Schaffhausen deze nieuwe boetiek geopend, die een unieke winkel- en digitale ervaring biedt, waarbij bezoekers onze producten kunnen ontdekken en zich kunnen laten inspireren door onze verhalen.” – Christian Knoop, Creative Director van IWC Schaffhausen.

Bekijk hieronder beelden van de prachtige nieuwe IWC boetiek op de Kruiskade.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy