David over werken bij Manhave Vastgoed

"Het leukste vind ik de waarde die je als individu toevoegt aan het bedrijf."

David werkt sinds 2018 bij Manhave Vastgoed. Als controller neemt hij verschillende belangrijke taken op zich, zoals het inzichtelijk maken van de cijfers en financiën. Maar daar stopt zijn rol zeker niet.

Team
12 december 2022
By Lisanne Van Beurden

Naast zijn taken als controller pakt hij ook een stukje HR op en denkt hij mee over belangrijke business beslissingen. In dit interview deelt David meer over zijn werkzaamheden, wat hij leuk vindt aan werken bij Manhave en het Manhave team.

Wat deed je voordat je bij Manhave werkte?

“Ik heb commerciële economie gestudeerd aan de Hoge Economische School (HES). Tegenwoordig is dit de Hogeschool Rotterdam aan de Kralingse Zoom. Na het afronden van mijn studie begon ik aan het schakelprogramma Economics & Business aan de Erasmus Universiteit. Uiteindelijk heb ik besloten om dit niet af te ronden," vertelt David lachend. Hij vervolgt: "ik merkte dat ik het de investering en tijd toch niet waard vond. Ik besloot dat ik toch liever aan het werk wilde."

"Toen ben ik gestart bij Fit for Finance. Uiteindelijk is dit overgegaan in Profource. Dit bedrijf specialiseert zich in Finance en IT. Daar heb ik met veel plezier tien jaar gewerkt. Doordat ik door verschillende bedrijven gedetacheerd werd, heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende opdrachtgevers, zowel profit als non-profit. Zo ontwikkelde ik mezelf heel snel. Het was echt een goede start van mijn carrière."

Sinds wanneer werk je bij Manhave Vastgoed en hoe ben je hier terecht gekomen?

David: “Op 1 augustus 2018 ben ik begonnen bij Manhave. Ik heb destijds gesolliciteerd op een vacature via Indeed. De vacature sprak mij heel erg aan en uiteindelijk kreeg ik de functie.”

Wat is jouw rol binnen Manhave Vastgoed?

"Als controller ben ik onderdeel van het management team, samen met Edwin en Steven. Eigenlijk ben ik verantwoordelijk voor de financiële kolom. Ik maak de cijfers inzichtelijk, adviseer over de financiële stand van zaken en denk mee over zowel financiële als zakelijke beslissingen. Ik word geacht mee te kijken en mee te rekenen bij belangrijke beslissingen. Een voorbeeld is The Lobby, dan maak ik inzichtelijk wat het gaat kosten op basis van de informatie die ik heb. Ik moet ervoor zorgen dat het past binnen de ruimte die we hebben en of het overeenkomt met onze ambities."

"Daarnaast doe ik ook een stukje HR. Ik verwerk alle verlofdagen, stel de arbeidsovereenkomsten op en zorg dat de salarisadministratie op orde is zodat het verwerkt kan worden. Toen een collega vertrok ontstond een gat en toen hebben wij dit intern verdeeld. Uiteindelijk ben ik dit blijven doen, omdat ik het ook gewoon leuk vind."

Wat vind je het leukste aan werken bij Manhave?

"Omdat Manhave zo'n kleine organisatie is, wordt er van je verwacht dat je proactief meedenkt. Bij Manhave ben je echt betrokken bij de core business. Dat is ook wat ik juist leuk vind. Je bent heel direct betrokken bij de stad en de toegevoegde waarde van jouw werk is heel zichtbaar en tastbaar."

"Voorheen was ik soms werkzaam bij bedrijven waar mijn werk best ver stond van het uiteindelijke resultaat. Het leukste vind ik de diversiteit van het werk en de waarde die je als individu toevoegt aan het bedrijf."

"Verder is het team heel leuk. Iedereen is super betrokken en gemotiveerd. Het werkplezier is hier dan ook erg hoog."

"Je bent heel direct betrokken bij de stad en de toegevoegde waarde van jouw werk is heel zichtbaar en tastbaar."

Hoe zou jij het Manhave team omschrijven? Hoe werken jullie onderling?

"We zijn een klein team met hele korte lijntjes. Iedereen loopt gewoon naar elkaar toe. Of ik nou naar Steven of Edwin toeloop, het maakt allemaal niet uit. Het is allemaal heel laagdrempelig."

"Verder weet iedereen heel duidelijk wat hij of zij moet doen. We zijn een zelfsturend team met een duidelijke rolverdeling."

"We mogen op afstand werken, maar in de praktijk zijn we altijd allemaal op kantoor. Dat is dan ook altijd gezellig met de lunch, want we lunchen altijd samen. Als het lekker weer is, zitten we altijd op het terras."

Bedankt voor jouw tijd David!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy