Kom langs!

Ontwikkeling op de Karel Doormanstraat

Er is genoeg te beleven op de Karel Doormanstraat. Deze winkelstraat is bekend vanwege de brede trottoir, mooie winkels en leuke restaurants, waardoor het een uitstekende plek om te winkelen of om plaats te nemen voor heerlijk eten en drinken.

Karel Doormanstraat
8 november 2023
By Lisanne Van Beurden

Er is hier veel leuke ontwikkeling gaande, met nieuwe ondernemingen en bestaande zaken die kiezen voor een nieuwe look. Hoog tijd om weer eens langs te komen!

The Cakery

Begin september opende The Cakery. Een patisserie met in het assortiment heerlijke taarten, verschillende soorten bars, brownies en blondies. Daarnaast serveren ze specials: verwarmde brownies of blondies geserveerd met ijs.

Nadia, de eigenaresse van The Cakery: “Alles wordt ambachtelijk gemaakt, inclusief onze sauzen en slagroom. We maken geen gebruik van kant-en-klare producten. Veel van onze creaties zijn uniek en heb ik zelf bedacht. Neem bijvoorbeeld onze Ruby Raspberry Cheesecake, geïnspireerd door de Magnum Ruby. Of onze Bounty Cheesecake met chocolade cake, kokoslaagje en cheesecake.”

Iittala

De Iittala winkel op de Karel Doormanstraat heeft in de zomer een makover gehad. In deze winkel ontdek je tijdloos design van Iittala, waarbij alles functioneel en moeiteloos te combineren is.

Wat er anders is aan de winkel? Storemanager Aldo: "Eigenlijk bijna alles. Het systeemplafond met ingebouwde spots hebben we eruit gehaald. Niet alleen was het flink verouderd, maar we wilden ook graag overstappen op LED-verlichting. Nu ziet het geheel er mooier uit, en het is ook nog eens milieuvriendelijker en gunstiger voor onze energierekening."

"Verder hebben we het grootste deel van onze meubels vervangen. De nieuwe meubels zijn circulair; deze zijn afkomstig uit voormalige Iittala winkels in Duitsland. De meubels die we hebben behouden, hebben we een upgrade gegeven door er dichte onderkasten aan toe te voegen."

Stijl By Amilcar

Ook Stijl by Amilcar heeft een verbouwing gehad. In deze juwelierszaak ontdek je tijdloze, klassieke sieraden, met prachtige sieradenmerken zoals Rebel & Rose, Sparkling en UNO de 50. Ook biedt Amilcar pre-owned luxe horlogemerken aan, zoals Cartier, Breitling, Rolex en meer.

Er is veel veranderd aan de winkel. Eigenaar Amilcar: "We hebben het hele interieur aangepakt. Het nieuwe interieur is aanzienlijk moderner. Een van mijn beste vrienden is projectontwikkelaar en samen met zijn vrouw, zij is binnenhuisarchitect, heeft hij het bedrijf 'Wij Zijn Gideon'. Ze hebben ons geholpen met het nieuwe concept. Nu hebben we bijvoorbeeld een afgescheiden gedeelte waar klanten rustig kunnen zitten. Voorheen was de ruimte erg groot, en stonden we aan een statafel, wat eigenlijk niet ideaal is voor het tonen van kostbare horloges."

Ontdek nog meer hotspots op de Karel Doormanstraat via de knop hieronder.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy