Interview met CEO Mark van Nieuwkerk

Schaap en Citroen op de Kruiskade

Sinds 2008 is Mark van Nieuwkerk CEO van Schaap en Citroen, na zeven jaar te hebben gewerkt als manager Marketing & Sales bij TUI.

Love the City
16 maart 2022
By Lisanne Van Beurden

We spraken met Mark van Nieuwkerk over o.a. de Schaap en Citroen locatie in Rotterdam, de herontwikkeling van The Lobby en de toekomst van de Kruiskade.

Heeft u een grote passie voor horloges?

Mark: "Jazeker, ik ben een mensenmens. Horloges en sieraden vertellen zoveel over mensen, dat heeft me altijd geïnteresseerd. Het is zowel zichtbaar, ratio (horloges) en emotioneel (sieraden). Dit speelveld en de kwaliteit die daarmee gepaard gaat, hebben me van jongs af aan gegrepen en nimmer losgelaten. Deze branche is gebaseerd op vertrouwen. Afspraak is afspraak en de lat ligt hoog. Ik realiseer me dat en koester dit uitgangspunt."

Wie zijn uw klanten?

"Onze klanten zijn vanzelfsprekend divers qua profiel, maar hebben gemeen dat ze kwaliteit en service omarmen. Ze hebben voor zichzelf de mogelijkheid gecreëerd deze producten te kunnen aanschaffen. Onze klanten zijn communicatief, veeleisend en uitstekend geïnformeerd over de merken en producten. De lat ligt dus hoog voor ons, om hun wensen zo goed mogelijk in te willigen en het liefst te overtreffen. Iedere dag proberen we dat goed te doen en er het liefst iedere dag een beetje beter in te worden. Dat is onze ambitie, en ik weet zeker dat onze klanten dat waarderen."

Kunt u wat vertellen over de Rotterdamse klanten?

"In Rotterdam voelen we ons als Schaap en Citroen volledig thuis. Rotterdam is een multiculturele stad, waarbij de betrokkenheid bij de stad en zijn ontwikkelingen in hoge mate aanwezig is. Logisch ook dat een wereldhavenstad zich kenmerkt door de aanwezigheid van een groot aantal kosmopolieten."

"Rotterdammers weten wat er in de wereld te koop is. Ze vertellen je duidelijk hoe het zit en winden er geen doekjes om. Onze Schaap en Citroen klantenteams in de Kruiskade komen uit Rotterdam en voelen deze cultuur volledig aan. En ja, er bestaan dus wel degelijke cultuurverschillen tussen de verschillende juweliershuizen van Schaap en Citroen."

In Rotterdam voelen we ons als Schaap en Citroen volledig thuis. Rotterdam is een multiculturele stad, waarbij de betrokkenheid bij de stad en zijn ontwikkelingen in hoge mate aanwezig is.

Mark van Nieuwkerk

Hoe belangrijk is de winkellocatie?

"Daar wil ik duidelijk over zijn. Luxe Retail Rotterdam is voor ons de Kruiskade, de straat voor luxe en beleving. Schaap en Citroen is hier met haar merkenportfolio volledig op zijn plek en zal er alles aan doen, samen met de lokale ondernemers en internationale luxe merken, de straat stap voor stap te helpen upgraden. Het openen van de Rolex/Patek Philippe Boutique is hiervan een levendig bewijs."

Hoe verwacht u dat de Kruiskade er over tien jaar uitziet?

"Het gebied rond de Kruiskade is uniek te noemen, nergens is er zoveel uitgebalanceerde aandacht voor wonen, werken en winkelen. De gemeente en de vastgoedontwikkelaars maken hier, in mijn ogen, steevast de juiste keuzes."

Wat vindt u van de visie van Manhave ten aanzien van de herontwikkeling van The Lobby?

"We kijken uit naar het resultaat, maar zien best een beetje op tegen de sloop en de bouwwerkzaamheden. We zijn echter overtuigd van de juiste intenties. Het wordt vast een prachtig pand, waarin vele luxe merken en winkelconcepten uitstekend gaan functioneren. De aantrekkingskracht van de straat wordt hierdoor zeker verhoogd en dat is precies wat we met elkaar willen bewerkstelligen."

Impressie van The Lobby


Wat verwacht u van de upgrading van de buurt?

"Het gaat even duren, maar in Manhave als projecteigenaar hebben we veel vertrouwen. Ze denken goed na over de stappen die ze zetten en hebben altijd het grotere plaatje voor ogen. Voor onze juweliershuizen op de Kruiskade is de upgrading meer dan goed. Als de plannen worden gerealiseerd, zal dat hier en daar wat ongemak opleveren, maar uiteindelijk zullen we allemaal versteld staan van het resultaat."

Wat hoopt u ten aanzien van de nieuwe retail-bedrijven die in The Lobby gaan huren?

"Luxe merken staan voor stabiliteit, voor de lange termijn. Ik hoop dus dat er retail-bedrijven bijkomen in de Kruiskade die kiezen voor de lange termijn. Een dergelijk project vraagt een lange adem. Bedrijven met een gezonde visie en een sterke financiële achtergrond zijn om die reden gewenst. Rotterdam gunnen wij een sterke kade waar gezonde luxe retail-ondernemers zich verenigen en een internationaal aanbod brengen. Een aanbod waar de Kosmopolitische Rotterdammer perfect mee uit de voeten kan in zijn zo geliefde stad."

Het gaat even duren, maar in Manhave als projecteigenaar hebben we veel vertrouwen. Ze denken goed na over de stappen die ze zetten en hebben altijd het grotere plaatje voor ogen.

Mark van Nieuwkerk

Lees meer over de Juweliershuis Schaap en Citroen op de Kruiskade.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy