Nieuw ontwerp

Tweede inloopavond Lumière Toren

Op dinsdag 12 september vond de tweede inloopavond voor de Lumière Toren plaats in het Theatercafé van het Oude Luxor Theater aan de Kruiskade.

Lumière
13 september 2023
By Lisanne Van Beurden

Tijdens de inloopavond kregen bezoekers een update van de plannen voor de Lumière Toren, een ontwikkelingsproject van Manhave en VORM in samenwerking met KAAN Architecten en gemeente Rotterdam.

Ook werd de vernieuwde website van de Lumière Toren gepresenteerd, met nieuwe informatie en beeldmateriaal.

Informatiemarkt

Er was een informatiemarkt waar de designvisie van de architect en de plannen van de ontwikkelaars werden gepresenteerd.

De avond begon met een introductie van Steven Manhave van Manhave Vastgoed en Marc Vriens van VORM, waarin ze de vernieuwde plannen toelichtten, gevolgd door een interactieve vraag-en-antwoordsessie met het publiek. Na afloop hiervan konden bezoekers de renders door Vivid Vision bekijken en in gesprek gaan met de initiatiefnemers van Manhave en VORM, evenals de architecten van KAAN Architecten.

Ook gemeente Rotterdam was aanwezig om vragen te beantwoorden over de bestemmingsplanprocedure, de openbare ruimte rondom het gebouw en andere mogelijke vragen.

Vernieuwd ontwerp

De Lumière Toren wordt een nieuw icoon met internationale allure in het hart van het Rotterdamse stadscentrum, waar wonen, werken, winkelen en uitgaan naadloos samenkomen. Lumière krijgt een belangrijke rol in het verlevendigen van het Rotterdamse centrumgebied met ruimte voor circa 265 huurappartementen, een high-end hotel met circa 150 kamers, kantoren, maatschappelijke voorzieningen, luxe winkels en horeca.

Het ambitieuze nieuwbouwproject op de plek van de voormalige Lumière Bioscoop aan de Kruiskade en Lijnbaan zal nu een hoogte bereiken van 155 meter, in plaats van het oorspronkelijke ontwerp van 200 meter uit december 2020. Het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau KAAN Architecten is aangepast ten behoeve van het waarborgen van een goed windklimaat in de directe omgeving.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy