Interview met William Ko

Op bezoek bij IWC Schaffhausen op de Kruiskade

In de IWC Boutique maken bezoekers kennis met de verschillende luxe horlogecollecties van IWC: van hun iconische Big Pilot-horloges en de recente collectie gekleurde keramische modellen, tot de klassieke Portugieser-horloges.

Kruiskade
21 augustus 2023
By Lisanne Van Beurden

We brachten een bezoek aan de winkel op de Kruiskade om in gesprek te gaan met William Ko, die als Store Director in opleiding al ruim zes jaar zijn expertise inzet bij Schaap en Citroen. In het onderstaande interview deelt hij inzichten over het merk IWC, het vernieuwde concept en meer.

Met het openen van de IWC Boutique op de Kruiskade aan het eind van 2022 had Rotterdam een primeur binnen Europa. Zodra je de winkel binnenstapt kom je in een volledig immersieve inrichting waarin de meest iconische productlijnen centraal staan en belangrijke aspecten, zoals de technische expertise en de materiaalkennis van het merk worden belicht.

De IWC Boutique wordt beheerd in samenwerking met Schaap en Citroen Juweliers, al meer dan 130 jaar een nationaal begrip binnen de Nederlandse juwelen- en horloge-industrie.

Kun je wat vertellen over IWC als merk? Wat is onderscheidend aan IWC vergeleken met andere merken?

William: "IWC, voluit International Watch Company, werd in 1868 door de Amerikaan Florentine Ariosto Jones opgericht. Zijn doel was het maken van horloges met het Zwitserse vakmanschap, gecombineerd met Amerikaanse technologie, voor de Amerikaanse markt. De keuze voor Zwitserland, en specifiek Schaffhausen, was omdat hij het water van Rheinfall kon gebruiken om energie op te wekken. Het was een zeer intelligente man."

"IWC heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaand horlogemerk, niet alleen binnen Zwitserland, maar ook wereldwijd. De hoogwaardige uurwerken van IWC combineren een prachtig design met precisie en details. Met een rijke geschiedenis biedt het merk tegenwoordig een uitgebreid scala aan topstukken voor zowel heren als dames."

Wat kan iemand verwachten van het vernieuwde concept van de IWC Boutique?

William: "Wanneer bezoekers onze winkel betreden, stappen ze eigenlijk binnen in een experience centre van IWC, mede door de grote ledschermen en open displays op de begane grond. Klanten kunnen gelijk alles aanraken en vastpakken; alles is open en digitaal. Zo kunnen ze experimenteren met de interactieve touchscreens. Wij zijn denk ik een van de eerste winkels die dergelijke geavanceerde schermen hebben geïntegreerd."

"Verder is het ontwerp van de winkel heel strak en modern, en toch behoudt het een warme sfeer door het gebruik van kleur, materialen en tapijt."

"Op dit moment is de Pilot-collectie de absolute favoriet onder onze klanten. Het is verkrijgbaar in diverse maten en materialen, zodat er voor vrijwel iedereen wel wat tussen zit."

William Ko

Welke specifieke aspecten van de IWC Boutique maakt je persoonlijk het meest enthousiast?

William: "Het innovatieve architectonische concept, gecombineerd met geavanceerde digitale touchscreens. Daarnaast hebben we in onze lounge een groot scherm met prachtig beeld en geluid, dat IWC-content tot leven brengt. Dit geeft net dat beetje extra in de boutique ervaring."

Wat is het meest populaire product in de winkel?

William: "Op dit moment is de Pilot-collectie de absolute favoriet onder onze klanten. Het is verkrijgbaar in diverse maten en materialen, zodat er voor vrijwel iedereen wel wat tussen zit."

Heb je een favoriet horloge in de winkel? Welke is dat?

William: "Mijn favoriete horloge in de boutique is de Portugieser Perpetual Calendar. Als horloge liefhebber kijk ik naar de functies van een horloge, en dit horloge heeft bijna alles. Een bijzonder kenmerk is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een eeuwigdurende kalender. Met deze unieke functie wordt de datum automatisch aangepast, zelfs voor de variërende lengtes van maanden en zelfs voor de komende eeuwen. Het is een prachtig horloge, die je kan overdragen aan de volgende generaties."

Waarom is er gekozen voor de Kruiskade?

William: "De Kruiskade is de meest luxe winkelstraat van Rotterdam. Schaap en Citroen Juweliers heeft al twee vestigingen op de Kruiskade, de multibrand boutique waar diverse horloge- en sieradenmerken verkocht worden, en de Rolex/Patek Philippe-boutique aan de overkant. Met de aanwezigheid van onze boutiques en andere prestigieuze winkels, zoals Oger en Skins, was deze straat voor IWC de beste optie in Rotterdam."

Bedankt voor jouw tijd, William!

Bekijk de video

Eerder schreven we al over de IWC Boutique op de Kruiskade, de eerste boetiek in Europa waar het vernieuwde architectonische concept van de Zwitserse fabrikant van luxe horloges wordt toegepast.

Ben je nog niet in de gelegenheid geweest om langs te gaan? Bekijk dan de video hieronder, gemaakt door Dax Andreas, om te zien hoe de winkel eruit ziet en plan gauw jouw bezoek!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy