Onthulling Lumière

Een nieuw Rotterdams icoon met internationale allure

Tijdens PROVADA zijn we naar buiten gegaan met Lumière, een nieuw icoon met internationale allure voor het Rotterdamse stadscentrum.

Love the City
Lumière
15 juni 2022
By Lisanne Van Beurden

Middenin een uitgesproken Triple-A-omgeving wordt Lumière een unieke locatie waar wonen, werken, winkelen en verblijven naadloos in elkaar overgaan.

Gebouwd voor de toekomst

Samen met VORM gaan we een plek creëren met internationale allure. De Lumièretoren kenmerkt zich o.a. door het gevoel van licht en ruimte, de groene dakterrassen en balkons rondom, de hoogwaardige mix van voorzieningen, veel groen en sociale interactie tussen haar bewoners en haar bezoekers.

Het wordt een duurzame plek met toekomstbestendige energie-oplossingen en een gevarieerd aanbod aan voorzieningen en services. Daarnaast is het een leefomgeving waar de gebruikers zich verbonden voelen en waar een sociale beleving op het gebied van kunst, cultuur en evenementen wordt gefaciliteerd.

Hieronder krijg je alvast een impressie.

Zicht vanaf het Schouwburgplein.
Op de hoek Kruiskade-Lijnbaan, iets terug gelegen, priemt de Lumièretoren ca. 200 m de lucht in.
De passage met het Atrium verbindt de Lijnbaan met het binnengebied van Lumière.

Onthulling tijdens PROVADA

Tijdens PROVADA hebben we de Lumière maquette feestelijk onthuld.

Er wordt al sinds 2018 gewerkt aan het Lumière project door Manhave Vastgoed en VORM Holding in samenwerking met KAAN Architecten, Pieters Bouwtechniek, DGMR, Lola Landscape Architects en AETEC. Op PROVADA hebben wij het glas geheven met partners en collega's. We kijken uit naar de verdere uitwerking van Lumière!

Neem een kijkje op de Lumière website

Naast de onthulling van de maquette is tijdens PROVADA de website van Lumière live gegaan. Breng een bezoek aan lumieretoren.nl voor meer informatie over dit baken van ruimte en licht.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy