Architectuur Rotterdam

Ontdek het roze podium in Rotterdam

Deze zomer bezoek je Het Podium op het dak van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. De opvallend roze installatie met imposante buitentrap is ontworpen door architectenbureau MVRDV.

Love the City
5 juli 2022
By Lisanne Van Beurden

Er is altijd wel wat te beleven in Rotterdam. Zo kun je tot 17 augustus de imposante buitentrap van Het Nieuwe Instituut beklimmen om op 29 meter hoogte over de stad uitkijken. Vanaf Het Podium krijg je de unieke kans om architectuur, de stad, het Museumpark en het instituut vanuit een geheel nieuw perspectief te ervaren!

Creatieve ontmoetingsplek

Naast dat je hier geniet van het uitzicht, kan je deelnemen aan verschillende activiteiten. In heel de maand juni was Het Podium het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand.

In juli en augustus bezoek je Het Podium voor een jazzconcert, yogales, rooftop diners en speciale kinderactiviteiten. Met Het Podium wil Het Nieuwe Instituut samen met andere instellingen en makers vooral een creatieve ontmoetingsplek creëren.

Het ontwerp

Het MVRDV-team liet zich bij het ontwerp inspireren door zowel het panoramische uitzicht vanaf het dak van Het Nieuwe Instituut als het ontwerp van Jo Coenen met zijn kenmerkende pergola. Er is gekozen voor steigermateriaal en vloerafwerkingen die na afloop kunnen worden gerecycled.

Lees meer over Het Podium.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy