Interview met Mark van Nieuwkerk

Schaap en Citroen Juweliers tekent contract voor langdurige samenwerking

Chief Executive Officer Mark van Nieuwkerk van Schaap en Citroen Juweliers kiest voor een duurzame relatie met Manhave Vastgoed. De Rotterdam locatie blijft dan ook op de Kruiskade gevestigd en voorziet Rotterdams publiek van luxe sieraden en horloges.

LoveTheCity
Juwelier
Horloges
25 juni 2024
By Kim Langhout

Schaap en Citroen Juweliers is al meer dan 135 jaar een begrip in de luxe sieraden en horloge industrie. Ze streven altijd naar de hoogste kwaliteit en de beste service. Met meer dan 20 locaties door het hele land kunnen ze klanten persoonlijk helpen met een exclusief aanbod van horloges, sieraden, vakmanschap en niet te vergeten: tomeloze passie!

Mark, waarom zijn jullie dé perfecte winkel voor luxe sieraden en horloges?

"Bij Schaap en Citroen Juweliers hebben we een exclusief aanbod aan internationale horloge- en sieradenmerken. Dit wil zeggen dat we voor veel merken de reference juwelier in Nederland zijn. In samenwerking met de horlogemerken hebben we de afgelopen jaren een significant aantal monobrand boutiques geopend. In deze boutiques staan merkbelevenissen voor de klant centraal en verkoopt Schaap en Citroen exclusieve ‘boutique-only’ modellen. In Rotterdam zijn we trots dat we, in samenwerking met IWC Schaffhausen en Breitling, monobrand boutiques hebben geopend in 2022. Onlangs hebben we de Cartier Espace, naast Rolex aan de Kruiskade, aan dit rijtje toe mogen voegen."

Hoe is het Schaap en Citroen assortiment opgebouwd?

"De merken ontwikkelen en lanceren de producten in eigen beheer, als retailer hebben wij een beperkte invloed op de productontwikkeling. Gelukkig kunnen wij wel onze voorkeuren uitspreken voor welke producten we graag willen verkopen. Het openen van monobrand boutiques geeft ons ook toegang tot een bredere collectie waardoor we echt het onderscheid kunnen maken en de klant iets unieks kunnen bieden. Cartier lanceert ieder jaar exclusieve horloges en boutique-only modellen, deze zijn vanaf nu dus ook beschikbaar in Rotterdam."

De samenwerking tussen Manhave en Schaap en Citroen blijft voortduren. Wat vinden jullie zo fijn aan deze samenwerking?

"Bij Schaap en Citroen Juweliers streven we altijd naar duurzame relaties. We kiezen zorgvuldig onze partners, zodat we samen kunnen groeien en de beste kwaliteit kunnen waarborgen.

Manhave is voor ons een belangrijke speler in Rotterdam. We hebben er allebei belang bij dat de Kruiskade een begrip blijft in het Rotterdamse. Manhave is ervaren, snapt de luxury volledig, we denken daar ook in mee en hebben vertrouwen in hun lange termijn visie. Dat zijn de redenen waarom we onze huurcontracten voor langere tijd hebben verlengd.

De Kruiskade heeft alle ingrediënten om uit the groeien tot de absolute Luxury straat van Rotterdam. Er zijn mooie ontwikkelingen op komst, Manhave gaat verrassen."

Wat maakt de Kruiskade in Rotterdam zo'n fijne locatie om een winkel te hebben?

"De kruiskade heeft een unieke ligging in Rotterdam: dicht bij het centrum, goed bereikbaar, en natuurlijk zijn de andere winkeliers die aanwezig zijn in de straat een plus. We hebben elkaar nodig om als straat aantrekkelijk te blijven voor de luxe shopper. De onderlinge relaties tussen de winkeliers zijn goed en dat is essentieel voor een goede klantervaring in de straat.

Daarnaast zijn we natuurlijk ook blij met de ontwikkelingen rondom de Kruiskade, we zien mooie boutiques openen in het gebied rondom de straat. Als straks de gebouwen zijn gerenoveerd, mogen we samen trots zijn op dit mooie stukje Rotterdam."

Wij zijn ook blij met een langdurige partner als Schaap en Citroen Juweliers. Bekijk de website voor meer informatie over het assortiment en de winkels in Rotterdam. En we raden uiteraard aan om een keer binnen te stappen in één van de mooie winkels voor de aanschaf van een luxe sieraad of horloge.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy