The Lobby

Architecturaal design onder de loep

Voor The Lobby is gekozen voor een eigentijds ontwerp van KAAN Architecten, dat zowel in volume en uitstraling past in dit monumentale gebied aan de Kruiskade. Het iconische gebouw krijgt een massieve uitstraling van natuursteen, onderbroken door grote ramen.

The Lobby
1 april 2022
By Lisanne Van Beurden

Het gebied vraagt om levendigheid, transparantie, toegankelijkheid en een programmavulling van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Met The Lobby komt er plek voor ca. 3500m2 hoogwaardige retail, een groot restaurant en een groen dakpaviljoen.

Monumentale Lijnbaan Ensemble

The Lobby maakt vanwege de ligging onderdeel uit van het monumentale Lijnbaan Ensemble. Het moderne, stoere maar tegelijk chique gevelontwerp, met een knipoog naar de Rotterdamse wederopbouwarchitectuur, straalt Rotterdamse eigenheid uit en past in dit monumentale gebied aan de Kruiskade.

Het heldere volume zorgt niet alleen voor veel bruikbare oppervlakte, maar vooral ook voor een zichtbare, uitnodigende plint die zorgt voor een drempelloze overgang tussen binnen en buiten.

Het moderne, stoere maar tegelijk chique gevelontwerp, met een knipoog naar de Rotterdamse wederopbouwarchitectuur, straalt Rotterdamse eigenheid uit en past in dit monumentale gebied aan de Kruiskade

Vincent Panhuysen, partner bij KAAN Architecten, zegt over de uitstraling van The Lobby: "Heel transparant met grote ramen en veel glas en omdat het op het noorden ligt hebben we godzijdank geen zonweringen nodig. The Lobby zal een open dialoog aangaan met de stad, het moet gaan om leven en je moet zin krijgen om er naar binnen te gaan. We hebben ook grote ramen ontworpen aan de achterkant. The Lobby zal andere winkels gaan uitdagen om zich verder te gaan ontwikkelen."

Luxe retail en hoogwaardige horeca

Wat kun je straks verwachten van The Lobby? Het programma bestaat voornamelijk uit luxe retail, maar er komt ook de toegang van een hoogwaardige horeca die doorloopt tot aan het paviljoen met daktuin. Manhave richt zich op het aantrekken van high-end retail merken.

Met name de openheid van de begane grond, maar ook de vele grote gevelopeningen op de verdiepingen en in de achtergevel zorgen voor een intieme relatie tussen het winkelend publiek en het hoogwaardige horeca- en retail aanbod in The Lobby.

In The Lobby krijgen lokale en internationale modemerken een podium. Merken die zich vol overgave richten op hun kwaliteitsbewuste doelgroep, hun motivaties en hun behoeften.

De horeca beslaat het hart van The Lobby, verdeeld over vier lagen. Met zowel op de begane grond als op het dak ruimte voor terras. Op het dak van The Lobby bevindt zich een paviljoen met glazen schuifpuien en veel lichtinval. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kun je hier terecht.

Blijf op de hoogte

De bouw van The Lobby is al van start! Wil je op de hoogte blijven van alles rondom de bouw van The Lobby? We delen geregeld updates over de voortgang. Op de pagina van The Lobby staat meer informatie over dit unieke project en staan ook alle updates op een rij.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy