Op de Westewagenstraat

Aziatische streetfood en cocktails bij Bambu Kitchen & Bar

Bij Bambu Kitchen & Bar geniet je in een relaxte Bali-sfeer van overheerlijke Aziatische streetfood en tropische cocktails.

Love the City
Restaurants
27 januari 2022
By Lisanne Van Beurden

Bambu Kitchen & Bar is een gezellige plek op de Westewagenstraat om met vrienden en familie samen te komen, zowel voor een drankje als een hapje te eten.

Aziatische streetfood hapjes om te delen

Kies verschillende gerechten van de kaart om samen te delen. Zo kun je direct van alles proeven. Op de kaart van Bambu Kitchen & Bar staan diverse vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Wil je liever niet pittig, of juist wel? Alles kan helemaal worden aangepast naar jouw wensen. Combineer de Aziatische hapjes met cocktails en wijnen.

Iets wat je zeker moet proeven tijdens een bezoek aan Bambu Kitchen & Bar? Volgens mede-eigenaar Dave zijn de Rendang Padang en Peking eend pannenkoekjes echte aanraders. "Vooral de Peking eend pannenkoekjes worden zeer positief ontvangen door onze gasten!"

De Westenwagenstraat in Rotterdam

Dave en Peter zijn twee ondernemers in hart en nieren. Beide hebben diverse (horeca)ondernemingen gehad, en waren al bekend met het concept in Haarlem. In Haarlem heeft het concept zich over de afgelopen jaren goed bewezen, en is het een favoriet restaurant geworden van vele gasten.

De twee ondernemers zijn in gesprek gegaan met de eigenaar om samen een nieuwe vestiging in Rotterdam te zoeken. Dat werd de Westewagenstraat 56. Waarom er gekozen is voor deze locatie? Dave: "De Westewagenstraat is een ideale locatie, tussen de Meent en de Koopgoot in. Goed bereikbaar door de centrale ligging. Daarnaast is het een prachtpand om dit concept in uit te breiden."

De Westewagenstraat is een ideale locatie, tussen de Meent en de Koopgoot in.

Peter en Dave, eigenaren van Bambu Kitchen & Bar in Rotterdam.

Het interieur van Bambu Kitchen & Bar

Voordat Bambu Kitchen & Bar de deuren opende, hebben ze eerst een hoop veranderd aan het interieur. Dave: "De lay-out die in het pand zat hebben we hetzelfde gelaten; de bar en keuken zitten op dezelfde plek. Uiteraard is overal nieuwe apparatuur in gekomen, en in samenwerking met Art2Go projecten is de Bambu sfeer uit Haarlem overgenomen naar de vestiging in Rotterdam."

"We zijn gegaan voor een trendy en warm interieur, waar veel gasten zich thuis zullen voelen. Er is een grote plantenwand aangebracht in de zaak en we hebben de kenmerkende Bambu-tegeltjes gebruikt om de bar en de liftschacht heen. Er zijn veel knusse plekjes in het restaurant te vinden waar je heerlijk met elkaar kan zitten."

Tijdens de lockdown

Bambu Kitchen & Bar ging vlak voor de lockdown in december 2021 open. Hierdoor hadden de ondernemers wel een lastige start. Dave: "Het is een heftige tijd geweest de afgelopen maanden. Na onze opening begin november hebben we één week 'normaal' kunnen draaien en twee weken tot acht uur diner kunnen draaien, voordat we de nieuwe lockdown maatregelen kregen."

"Omdat we enkel open zijn voor diner, hield het daar voor ons op. Het was een domper, maar we hebben niet stilgezeten! De lockdown is gebruikt om alle laatste puntjes op de i te zetten in de zaak. Nu zijn we helemaal klaar om te heropenen!"

De lockdown is gebruikt om alle laatste puntjes op de i te zetten in de zaak. Nu zijn we helemaal klaar om te heropenen!

Tijd dus om Bambu Kitchen & Bar op de Westewagenstraat te bezoeken voor een hapje of drankje. Ontdek nog meer hoogwaardige winkels en restaurants waar wij ruimte aan verhuren op o.a. de Karel Doormanstraat, Kruiskade en de Lijnbaan.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy