Interview

Nieuwe eigenaars brengen frisse wind bij Lunchroom De Koffiebar

De Koffiebar op de Karel Doormanstraat is eind vorig jaar overgenomen door ondernemers Amar Tember, Shailin Mewalal, Sandra Ramdien en Sabrina Ramdien. Sinds de overname heeft de zaak een nieuwe naam gekregen: Lunchroom De Koffiebar.

Love the City
Interview
22 april 2024
By Lisanne Van Beurden

Het blijft nog steeds de vertrouwde Koffiebar met zijn gezellige sfeer, maar binnenkort met een gloednieuw lunchmenu! We gingen langs om te zien hoe het gaat en spraken met mede-eigenaar Amar Tember.

Hoe is dit avontuur voor jullie begonnen?

Amar: "Zeven jaar geleden begon ik samen met mijn neven met Steak & Bier op de Karel Doormanstraat. Daar heb ik veel horeca-ervaring opgedaan. Maar na al die jaren was het tijd voor meer rust. Ik wilde niet langer tot in de late uren werken, vooral vanwege mijn vrouw en kinderen. Mijn neven wilden echter doorgaan, dus hebben ze me uitgekocht. In eerste instantie dacht ik eraan om een jaar rust te nemen, maar toen werd ik benaderd voor het overnemen van De Koffiebar. Ik besprak het met mijn vrouw, en zij vond dat we het gewoon moesten doen, omdat we toch al in de flow zaten van de restaurantbusiness. En eigenlijk was deze zaak precies wat ik nodig had: een lunchroom/koffiebar die om zes uur sluit, zodat ik daarna tijd kan doorbrengen met mijn gezin."

Hoe vond je de switch van bier naar koffie?

Amar: "Heel leuk. Het is een totaal andere ervaring. Koffie en gebak vormen echt het hart van de zaak, en er is een enorme variatie in die producten. Wat betreft de lunchkaart hebben we de bestaande opties behouden van de vorige eigenaren. Laatst hebben we het 12-uurtje op de kaart toegevoegd: kroket met brood, een kleine soep en salade. Maar het menu zal nog meer worden uitgebreid.”

De ondernemers achter Lunchroom De Koffiebar: Shailin Mewalal, Sandra Ramdien, Sabrina Ramdien en Amar Tember.

Wat gaan jullie nog meer veranderen aan het menu?

Amar: “Op dit moment is het menu voornamelijk geïnspireerd op de Italiaanse keuken, maar wij zijn van plan om dit uit te breiden met Surinaams-Hindoestaanse gerechten en broodjes en comfort food zoals hamburgers en friet. In de wintermaanden willen we verschillende soepen aanbieden, zoals saoto-soep en linzensoep. Aangezien mijn vrouw vegetarisch is, zullen we naast de vleesgerechten ook met tofu werken. Het menu zal ook uitgebreid worden met hoofdgerechten voor het avondeten. Dat betekent dat we meer zijn dan alleen een lunchroom.”

“Met de zomer in het vooruitzicht willen we cocktails gaan aanbieden en borrelavonden organiseren. We hebben gemerkt dat omliggende kantoren op zoek zijn naar goede plekken om te borrelen, dus in de toekomst willen we dit aanbieden op afspraak."

“Op dit moment is het menu voornamelijk geïnspireerd op de Italiaanse keuken, maar wij zijn van plan om dit uit te breiden met Surinaams-Hindoestaanse gerechten en broodjes en comfort food zoals hamburgers en friet."

Amar Tember

Wat is op dit moment het meest populaire product?

Amar: "Op dit moment zijn de populairste gerechten de tuna melt panini en de kipbroodjes. Daarnaast zijn ook de pistoletjes met carpaccio als beleg erg geliefd bij onze klanten."

Lunchroom de Koffiebar is een echt familiebedrijf. Kun je daar wat meer over vertellen?

Amar: "Samen met mijn vrouw, schoonzusje en zwager heb ik de zaak overgenomen. Het is prettig om de verantwoordelijkheden te kunnen delen. Aangezien we alle vier fulltime werken, verdelen we het werk onderling. Op dinsdag staat mijn vrouw Sabrina op de vloer, ikzelf ben hier op woensdag. Op donderdag staat er personeel. Mijn zwager Shailin neemt de vrijdag voor zijn rekening, terwijl mijn schoonzusje Sandra in het weekend werkt; ze kan zelf kiezen of ze op zaterdag of zondag hier staat. Op maandag springen mijn ouders bij als vrijwilligers. Het is echt een familiebedrijf."

Wat voor werk doe je naast Lunchroom de Koffiebar? Hoe combineer je dit met de horeca?

“Ik ben een constructeur en werk voornamelijk als ontwerper, waarbij ik me richt op infrastructuur. Ik ontwerp wegen, kabels en leidingen, en rioleringen. Dit omvat zowel het maken van technische tekeningen als het uitvoeren van berekeningen. Ik werk 40 uur in vier dagen, en woensdag ben ik vrij en sta ik hier.”

"Het is behoorlijk aanpoten, want werken in de horeca is niet altijd even makkelijk. Maar ik vind de afwisseling heel fijn. Bij de gemeente ben ik toch 40 uur bezig met techniek. In de lunchroom daarentegen voer je hele andere gesprekken met mensen en heb je veel meer sociale interactie."

Hoe vind je het om met je familie te werken?

"Heel fijn, we zien elkaar nu vaker. De zaak is echt een ontmoetingsplek voor ons geworden. Naast het werk is het hier ook een soort lounge-omgeving waar we allemaal samenkomen."

Hoe gaat het tot nu toe? En hoe bevalt het op de Karel Doormanstraat?

Amar: "Heel goed. Eigenlijk voelde ik me hier al heel erg thuis, omdat Steak & Bier zich ook op de Karel Doormanstraat bevindt. Er is hier veel doorloop; vooral in het weekend. Gasten komen dan bijvoorbeeld langs voor een kopje koffie en gebak.”

“Verder gaat het goed met het restaurant. We hebben ook onze vaste klanten. Er is bijvoorbeeld een dame, mevrouw Janssen, die altijd buiten zit. Zij en haar vriendinnengroep komen elke ochtend langs voor een kopje koffie. En zo hebben we nog meer trouwe gasten.”

Bedankt Amar. Veel succes met Lunchroom De Koffiebar!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy