Marja over werken bij Manhave Vastgoed

"Ons huidige team is echt ontzettend leuk."

Marja werkt al 22 jaar bij Manhave Vastgoed. Als hoofd administratie neemt zij alle belangrijke administratieve en boekhoudkundige taken op zich.

Team
6 maart 2023
By Lisanne Van Beurden

Op Steven Manhave na werkt Marja het langst bij Manhave Vastgoed. In dit interview vertelt Marja over werken bij Manhave Vastgoed en hoe het voor haar was toen Steven het roer overnam.

Wat deed je voordat je bij Manhave werkte?

Marja: "Ik ben ooit begonnen bij het bedrijf van mijn ouders. Daarna heb ik administratie gedaan bij een aantal kleine kantoren, voordat ik terecht kwam bij Manhave Vastgoed."

Hoe lang werk je al bij Manhave?

"Op 1 maart, dus een paar dagen geleden, werkte ik hier precies 22 jaar. Twee jaar geleden hebben we mijn twintigjarige jubileum samen met het team gevierd. Met koffie, gebak en cadeaus. Heel leuk om op zulke momenten even stil te staan en er aandacht aan geven."

"In 2001 ging ik in dienst bij Manhave Vastgoed, toen was Manhave senior nog aan het roer. Destijds had ik twee kleine kinderen en werkte ik 16 uur in de week. Nu werk ik 28 uur. In de loop der jaren ben ik dus een stuk meer gaan werken. De ene week werk ik drie dagen en de andere week vier dagen. In principe heb ik vaste dagen, maar mocht het nodig zijn dan ruil ik wat om. Gelukkig heb ik die flexibiliteit."

Hoe ben je bij Manhave terecht gekomen?

"Gewoon via een advertentie. Een heel kleine advertentie in een streekkrant van de Botlek in Spijkenisse. Ik geloof dat het hier in de hele regio stond geadverteerd. Destijds liep de vacature nog via BDO Accountants. Zij hadden de advertentie geplaatst en dan stuurden ze mijn sollicitatie weer door naar Manhave."

Wat is jouw rol binnen Manhave Vastgoed?

"Echt puur de administratie. De betalingen, crediteuren, debiteuren, de bank, servicekosten. Alles wat met administratie en boekhoudkundige werkzaamheden te maken heeft."

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

"De afwisseling. Mensen denken dat administratie heel saai is, maar ik vind dat totaal niet. Er zit juist veel variatie in mijn werk."

En wat vind je het leukste aan werken bij Manhave?

"Eigenlijk gewoon het bedrijf zelf, maar ook de mensen. Ons huidige team is echt ontzettend leuk. We zijn onderling heel betrokken. Samen zorgen we ervoor dat de boel draaiende blijft. En door de jaren heen is het alleen maar een leuker team geworden. Nu ook met Edwin, Barbara en Danny."

Ons team nu is echt ontzettend leuk. We zijn onderling heel betrokken.

Marja Klein over werken bij Manhave Vastgoed

Hoe zou jij het Manhave team omschrijven? Hoe werken jullie onderling?

"Zonder hiërarchie. Natuurlijk weet de een meer dan de ander, maar dat is allemaal op je eigen werkniveau. Steven noemt ons nog altijd collega's. Hij was ook gewoon een collega toen ik hier begon, hij deed de technische buitendienst. Zijn vader was toen nog aan het roer."

Hoe was het voor jou toen Steven het overnam van Manhave senior?

"Ik vind het echt ontzettend leuk om mee te hebben gemaakt dat Steven het overnam van zijn vader. Dat deden ze beiden met zoveel respect naar elkaar en het team. Petje af. Eigenlijk voelde het door de overgang van Manhave senior naar Steven alsof ik naar een nieuwe baan was gegaan. Steven wilde het op een andere manier doen dan zijn vader. Met het team destijds hebben we ook een traject afgelegd met coaching en ontwikkeling. Voor mij kwam dat precies op het goede moment. Mijn kinderen hadden toen minder zorg nodig en thuis was het daardoor rustiger."

Hoe lang verwacht je hier nog te blijven?

"Waarschijnlijk wel tot mijn pensioen. Ander werk kan nooit zo leuk en interessant zijn. Ik waardeer het team, de vrijheid, de afwisseling en de betrokkenheid. Zo ver ik het nu kan zien blijf ik gewoon hier. Ik vermoed niet dat ik snel weg zou gaan. Je weet het natuurlijk nooit, maar het is niet mijn intentie."

Bedankt voor jouw tijd Marja!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy