Interview met La Mozza

Nieuwe Italiaanse broodjeszaak op de Karel Doormanstraat

Sinds februari kun je La Mozza bezoeken op de Karel Doormanstraat. Hier verkopen ze rijkelijk belegde Italiaanse broodjes met mozzarella als hoofdingrediënt. Vooral hun cheesesteaks zijn erg in trek!

4 april 2023
By Lisanne Van Beurden

Twee jaar geleden namen de jonge ondernemers Andrew en Howe de horecazaak over. Sinds kort zijn ze verhuisd van de Goudsesingel naar de Karel Doormanstraat. Wij spraken ondernemer Andrew over de verhuizing naar de Karel Doormanstraat en wat bezoekers kunnen verwachten van La Mozza.

Wat is het verhaal achter La Mozza?

Andrew: "De onderneming bestaat al langer, wij hebben La Mozza twee jaar geleden overgenomen. Destijds was het een mozzarella bar en wij hebben het omgetoverd tot een broodjeszaak met een focus op mozzarella."

"Ik was net klaar met studeren en wilde niet op kantoor werken. Het leek me wel wat om een horecazaak beginnen. We zaten toen midden in de corona periode, waardoor het best betaalbaar was om een horecazaak over te nemen. Ik zag een kans en heb die gegrepen. Met de gedachte dat als het toch niet werkt, we La Mozza weer verkopen. Nu zijn we twee jaar verder en in februari zijn we verhuisd naar deze nieuwe locatie op de Karel Doormanstraat. "

Kun je de kennis die je hebt opgedaan tijdens jouw studie toepassen bij La Mozza?

"Zeker. Omdat wij allebei van huis uit engineer zijn, zijn wij heel erg gaan letten op de productie. We hebben het zo ontworpen dat het niet uitmaakt als er heel veel bestellingen binnenkomen. Het is belangrijk dat de kwaliteit daar niet onder lijdt. We zijn dus schaalbaar. Vaak kan een klein restaurant de drukte niet aan. Denk aan de oven die een bepaalde temperatuur moet zijn voor een broodje, daar wordt vaak geen rekening mee gehouden en dan wordt dus je product anders."

Vanwaar de verhuizing naar de Karel Doormanstraat?

"We wilden graag een locatie waar wat meer doorloop is. Op de Goudsesingel hadden we veel vaste klanten die steeds weer terug kwamen, maar op een gegeven moment stagneerde de groei."

"Op de vorige locatie had La Mozza een heel groot assortiment met Italiaanse broodjes, maar we merkten dat mensen vooral terugkwamen voor de Mozza Cheesesteak en Teriyaki Cheesesteak. Op een gegeven moment was de verkoop van die twee producten meer dan vijftig procent van de gehele omzet. Dus toen hadden we genoeg vertrouwen om een nieuwe locatie te zoeken waar de doorloop beter is en besloten we om het assortiment kleiner te maken. We waren aan het zoeken en deze locatie kwam op ons pad."

Wat kunnen bezoekers verwachten van La Mozza?

"Je geniet hier van de beste cheesesteaks in de stad. Alles is gericht op mozzarella. Naast de twee populaire broodjes cheesesteaks, bieden we een broodje chicken pesto, meatball, buffelmozzarella en burrata aan."

"Onze kazen komen direct uit Italië, van kleine boeren. Echt alleen de beste kwaliteit kaas. Deze kwaliteit vind je niet in de supermarkt en slechts bij een handjevol restaurants in Rotterdam."

Voor wie het niet weet: wat is een cheesesteak?

"Een broodje met rib eye, normaal gesproken met provolone kaas, maar omdat wij La Mozza zijn gebruiken wij mozzarella. Hierdoor is het broodje minder machtig maar heeft het nog steeds dezelfde textuur. De smaken zijn gecompliceerd, maar heel fijn."

Wat zouden jullie aanraden aan iemand die voor het eerst bij jullie langskomt?

"Uiteraard de cheesesteaks. Als diegene van pittig houdt zou ik de Mozza Cheesesteak aanraden. En anders de Teriyaki Cheesesteak."

De Mozza Cheesesteak: een broodje dungesneden sappige rib-eye steak met gesmolten mozzarella, zelfgemaakte frisse yoghurt-knoflooksaus en gezuurde Jalapenos.

Bedankt Andrew, succes!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy