ARC20 Architectuur Award

Dit jaar is Steven Manhave jurylid bij de ARC20 Architectuur Award. Deze wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met een verrassende architectuur.

12 november 2020
By Nicolette Lohman

Proficiat aan alle winnaars van de #ARC20Awards!

Dit jaar namens Manhave Vastgoed is Steven Manhave jurylid bij de ARC20Awards 12 november Amsterdam. Georganiseerd door magazine de Architect NL.
De ARC20 Architectuur Award wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met een verrassende architectuur. Gezocht wordt naar projecten die innovatief zijn op de terreinen van energie, materialen en techniek, die nieuwe normen zetten voor commercieel vastgoed, woningbouw en publieke voorzieningen of die stedelijke en / of ecologische problemen oplossen.

Namens Steven Manhave: "deelname aan de jury was een eer. Dank aan de Architect NL en Tarkett die dit initiatief mogelijk hebben gemaakt. Voor de ARC20 Architectuur Award is uit 138 inzendingen eerst een longlist samengesteld waar vervolgens de drie genomineerde projecten uit zijn geselecteerd. Dit was een intensief en inspirerend proces met mede vakjuryleden Bastiaan Kalmeyer, Frederik Pöll, Marieke Giele en voorzitter Dikkie Scipio."

Bekijk de drie genomineerden Neutelings Riedijk Architects, NL Architects B.V. en Serge Schoemaker met respectievelijk Gare Maritime in Brussel, Forum Groningen en Fort van Hoofddorp.

Als winnaar van de ARC20 Architectuur Award kozen de juryleden unaniem Neutelings Riedijk Architecten voor Gare Maritime!

De jury is onder de indruk van de manier waarop dit project bijdraagt aan de revitalisering van dit stadsdeel van Brussel. Bovendien geeft het project d.m.v. hergebruik en de toevoegingen van hout een goed antwoord op het vraagstuk rondom duurzaamheid. Daarmee is Gare Maritime een prachtig voorbeeldproject voor de hedendaagse ontwerpopgaven in de architectuur.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy