The Lobby

Tijdelijke winkelinstallatie Francon verlengd!

FRANCON, de innovatieve womenswear label uit Rotterdam, introduceert sinds december haar eerste winkelervaring in het stedelijke landschap van Rotterdam. Nog tot en met 4 februari zijn klanten, mode- en designliefhebbers uitgenodigd om 'Scene' te verkennen, een tijdelijke pop-up mét lichtinstallatie, gemaakt in samenwerking met KAAN Architecten.

12 januari 2024
By Lisanne Van Beurden

Elk kledingstuk van FRANCON wordt zorgvuldig ontworpen om bij specifieke gelegenheden te passen en bepaalde emoties op te roepen. De stukken zijn functioneel, zien er prachtig uit en worden gemaakt van hoogwaardige materialen. Geïnspireerd door architectonische principes, worden de kledingstukken van FRANCON een harmonieus samenspel tussen vorm, functie en sfeer.

Onafgewerkte achtergrond

Als onderdeel van de voortdurende stadsvernieuwing van de omgeving is het modernistische herontwerp van The Lobby een eerbetoon aan het Rotterdamse wederopbouwtijdperk en het werk van Huig Maaskant.

De huidige casco-staat staat van The Lobby, met zijn onbewerkte betonnen muren en vloeren, fungeert als een ideale, onafgewerkte achtergrond om de winkelinstallatie 'Scene' te accentueren.

‘Scene’, badend in een warme karamelkleur, is zorgvuldig ontworpen om naadloos op te gaan in de architectonische omgeving. De tijdelijke installatie beslaat de uitgestrekte ruimte op de begane grond van The Lobby. Het decor en de modulaire elementen zijn ontworpen om een ​​intieme winkelervaring te bieden en tegelijkertijd aanpasbaar te blijven voor toekomstig gebruik.

Onconventionele benadering

FRANCON's 'Scene'-winkelinstallatie in The Lobby is een bewijs van de toewijding van het merk aan kwaliteit en een onconventionele benadering van mode. Het team maakt zijn ontwikkelingsproces los van de traditionele tijdlijnen van de mode-industrie en produceert stukken in beperkte oplage die zich richten op settings in plaats van op seizoenen. Hun ontwerpen weerspiegelen diverse gelegenheden en stemmingen, met voortdurende toevoegingen aan het assortiment door het team.

Deze benadering sluit naadloos aan bij The Lobby, een eigentijds architectonisch ontwerp van KAAN Architecten, en daarom is het een uitstekende locatie voor de installatie.

Kunst en lichtinstallatie

Voor de winkelinstallatie zijn ook bijzondere samenwerkingen aangegaan. De kunstwerken van Saskia Noor van Imhoff bestaan uit sedimentaire rotsblokken, die millennia lang door een langzaam en langdurig proces zijn gevormd, gegoten in aluminium.

Daarnaast wordt 'Scene' ondergedompeld in de diepe, warme gloed van de zonsondergang, gecreëerd door het lichtkunstwerk van kunstenaar Arnout Meijer, genaamd 'Second Sun'. Deze dynamische lichtinstallatie bootst de langzame transformatie van de lucht tijdens de schemering na. In de donkere dagen van december kan het licht een intrigerend effect creëren, omdat de zon in een onconventionele richting lijkt onder te gaan. 's Nachts zorgt het licht voor een krachtig beeld dat varieert bij elk bezoek aan The Lobby.

Praktische informatie

Oorspronkelijk zou de pop-up geopend zijn tot en met 24 december, maar wegens succes is het verlengd tot 4 februari. Let op: het is alleen geopend op afspraak.

Data: 1 december tot en met 4 februari
Locatie:
The Lobby, Kruiskade 74-76, Rotterdam
Openingsdagen:
maandag tot en met zondag op afspraak.

Neem contact op via info@francon-editions.com om een ​​shoppingsessie te plannen.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy