Weekend tips

5x Leuke restaurants in Rotterdam Centrum

Het weekend staat voor de deur! Ben je op zoek naar leuke tips? Wij delen graag een aantal eetgelegenheden in ons gebied.

Restaurants
15 maart 2024
By Lisanne Van Beurden

Er is altijd wel een reden om uiteten te gaan. Hieronder delen we vijf leuke restaurants in het centrum van Rotterdam, gelegen aan de Karel Doormanstraat, Lijnbaan en Westewagenstraat.

1. O'Pazzo

Sinds een paar weken is O'Pazzo Schouwburg geopend aan op de hoek van de Karel Doormanstraat en de Kruiskade. Gasten kunnen hier dezelfde authentieke Napolitaanse ervaring verwachten als bij de vermaarde O'Pazzo aan de Mariniersweg, met net zo’n kunstzinnige pizzaoven.

Als pizza liefhebber zit je hier goed en er is altijd wat nieuws te ontdekken, omdat O'Pazzo altijd blijft experimenteren met creatieve nieuwe pizza's. Naast pizza hebben ze hier overheerlijke voorgerechten, en ook vis, vlees en vegetarische gerechten staan op het menu. Heerlijk Italiaans genieten!

Adres: Karel Doormanstraat 34, 3012 GJ Rotterdam

2. SUE

SUE is een waar begrip in Rotterdam. Hier haal je lekkernijen die suiker vrij, gluten vrij, lactose vrij, raw en vegan zijn. Dus wil je iets eten zonder je schuldig te voelen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Kies bijvoorbeeld voor de populaire SUE bites, cakes of bars.

Haal de SUE bites of andere zoete lekkernijen af om het thuis op te eten of neem plaats in de minimalistische zaak van SUE. Overigens is dit ook een uitstekende plek om te ontbijten of lunchen.

Lees onze update over SUE.

Adres: Karel Doormanstraat 372-374, 3012 GR Rotterdam

3. Chinny

Chinny vind je al sinds 1997 op de Lijnbaan. Bij Chinny geniet je van verschillende Surinaamse broodjes, zoals Broodje tja saw met geroosterd varkensvlees in sojasaus, het favoriete broodje van eigenaresse Hetty Chin. Maar er zijn ook grotere maaltijden te krijgen, zoals roti, moksie meti, saoto soep en tahoe met groente en rijst.

Lees ook zeker het interview met Hetty Chin!

Adres: Lijnbaan 41, 3012 EK Rotterdam

4. Vascobelo

Na al het winkelen in Rotterdam Centrum is het natuurlijk heerlijk om even te genieten van een goede bak koffie. Gelukkig zit aan het einde van de Lijnbaan de Belgische koffiebar Vascobelo.

Naast een goede kop koffie, kun je bij Vascobelo ook terecht voor ontbijt, lunch en hartige en zoete lekkernijen. Op hun menukaart vind je gerechten zoals een croque monsieur, verschillende burgers en lekkere bitterballen.

Vascobelo heeft een echte huiskamersfeer, waardoor je echt even helemaal kan bijkomen. Ideaal!

5. Pizza Beppe

Voor de liefhebbers van pizza is Pizza Beppe dé bestemming voor authentieke Napolitaanse pizza's. Elke pizza wordt met uiterste zorg bereid, met gebruik van alleen de beste ingrediënten en zonder concessies te doen aan kwaliteit. Bovendien zijn ze aangesloten bij Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN), een organisatie die de kwaliteit en authenticiteit van de Napolitaanse pizza waarborgt. Dus dat ze hier goede pizza's serveren, is wel zeker.

Adres: Westewagenstraat 52, 3011 AT Rotterdam

Waar ben jij dit weekend te vinden?

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy