Vers belegde broodjes en meer

Nieuwe mediterrane lunchroom op de Karel Doormanstraat

Deze zomer opende Mediterranean Deli zijn deuren op de Karel Doormanstraat. Een mediterrane lunchzaak waar je vers belegde broodjes en warme maaltijden kan afhalen.

Love the City
Karel Doormanstraat
26 augustus 2022
By Lisanne Van Beurden

Bij Mediterranean Deli maken ze heerlijke broodjes en maaltijden voor je klaar met verse ingrediënten. Wij gingen langs en spraken met eigenaar Daniël over zijn nieuwe zaak.

Rotterdamse ondernemer

Eigenaar Daniël is sinds 2004 ondernemer en runde hiervoor een slagerij op Rotterdam Zuid. Toen hij zag dat de locatie op de Karel Doormanstraat te huur was, dacht hij geen twee keer na. Daniël: "Toen ik dit winkelpand midden in de stad tegenkwam, wist ik dat ik hier iets wilde gaan doen. Het is zo'n mooie locatie. En vanwege mijn passie voor de Italiaanse en Spaanse keuken dacht ik al gauw aan een mediterraanse lunchroom."

Op het menu van Mediterranean Deli

In het begin van Mediterranean Deli konden klanten zelf hun broodjes samenstellen. Algauw merkte Daniël dat mensen toch de voorkeur hebben voor een kant-en-klare keuze. Lachend vertelt hij: "Veel klanten zeiden: doe maar wat."

Hij speelde hierop in en heeft de afgelopen twee weken het concept aangepast. Nu hangt er prominent in de zaak een menu met broodjes waar mensen uit kunnen kiezen. "Maar we blijven natuurlijk flexibel. De broodjes kunnen gewoon worden aangepast. Als je bijvoorbeeld iets niet lust wat op een broodje zit, kan je dit gewoon vervangen door wat anders."

Volgens Daniël onderscheidt hij zich door het gebruik van veel verse vleeswaren en kazen, zoals prosciutto di parma, iberico ham en manchego. Deze worden dagelijks versgesneden.

Op de vraag welk broodje hij zelf zou aanraden, antwoordt hij: "Ik zou gaan voor het warm ribe eye broodje. De rib eye wordt in dunne plakjes in olijfolie gegrild en belegd met gegrilde paprika, champignons, uien en lekkere Parmegiano Reggiano."

Meer dan vers belegde broodjes

Naast de broodjes biedt Mediterranean Deli verse maaltijden aan. Denk aan gebraden gehaktballetjes, lasagne en pastamaaltijden. Er zijn zes verschillende soorten pasta beschikbaar. Deze staan niet op het menu en om de paar weken passen ze de pastagerechten aan.

Klanten kunnen de maaltijden in de vitrine uitkiezen om mee te nemen. Daniël: "De gerechten kunnen koud worden meegenomen of we warmen het eventjes op. Als een klant het hier op wil eten, kunnen ze met lekker weer plaatsnemen op het terras of anders hebben we binnen ook plek."

Mediterranean Deli heeft daarnaast een winkelgedeelte met diverse specialiteiten. Denk aan bier, wijn, nootjes, muffins, taartjes en droge worsten. Op het terras kan er ook een biertje worden besteld, maar op het moment alleen nog alcoholvrij.

Op bezoek gaan?

Mediterranean Deli is dinsdag tot en met zaterdag geopend van van 10:00 tot 18:00 uur. Op zondag zijn ze van 12:00 tot 18:00 uur open. De lunchroom bevindt zich op de Karel Doormanstraat 360. Ga jij een keer langs?

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy