Interview

The Cakery: nieuwe ambachtelijke patisserie in Rotterdam

Een aanwinst voor de Karel Doormanstraat: The Cakery! Na maanden verbouwen opende de patisserie op 9 september officieel haar deuren.

Karel Doormanstraat
29 september 2023
By Lisanne Van Beurden

We brachten een bezoekje aan de nieuwe zaak en spraken met de trotse eigenaren Nadia Salah en Onur Yusuf Sahin. Samen vormen zij een krachtig duo, met Nadia als creatieve bakker en bedenker van al hun heerlijke recepten, en Onur als de echte ondernemer van de twee.

In ons gesprek vertelt Nadia hoe het avontuur van The Cakery begon, wat bezoekers kunnen verwachten van deze nieuwe locatie, en hoe het bevalt aan de Karel Doormanstraat. Onur vertelt meer over de bijzondere eyecatcher in hun winkel.

We komen op bezoek als de winkel nog dicht is, dus krijgen we meteen een kijkje achter de schermen. In de keuken zijn ze al druk bezig met het versieren van de taarten. Daarna plaatsen ze de eerste taarten, blondies en brownies in de vitrine. “Dat is iets wat we de hele dag door doen,” vertelt Nadia lachend. Vervolgens nemen we plaats op de bank voor het interview.

Hoe is The Cakery ooit begonnen?

Nadia: “Dat is inmiddels alweer acht jaar geleden. Mijn avontuur begon met het delen van themataarten via mijn persoonlijke Facebook en Instagram pagina. Op dat moment waren dripcakes razend populair, en ik was één van de eersten in Nederland die deze op bestelling maakte. Al snel stroomden de bestellingen binnen van familie, klasgenoten, zelfs van mijn stagebegeleidster.”

“In eerste instantie begon ik vanuit mijn ouderlijk huis, waar ik twee jaar lang taarten bakte. Voornamelijk bruidstaarten, verlovingstaarten en verjaardagstaarten. Daarna trouwde ik met Onur en verhuisden we tijdelijk naar Maassluis. Thuis ging ik door met bakken, tot vier jaar geleden, toen ik samen met mijn man de beslissing nam om een winkel te openen in Delfshaven en serieus werk maakte van mijn passie. Op deze locatie had ik een ruimere keuken tot mijn beschikking en begonnen we met het aannemen van personeel. Het was ook het moment dat we begonnen met het maken van taarten voor de horeca, in plaats van de themataarten.”

Wat kan iemand verwachten van The Cakery?

Nadia: “We hebben een uitgebreid assortiment aan heerlijke taarten, cheesecakes, verschillende soorten bars, brownies en blondies. Alles wordt ambachtelijk gemaakt, inclusief onze sauzen en slagroom. We maken geen gebruik van kant-en-klare producten. Veel van onze creaties zijn uniek en heb ik zelf bedacht. Neem bijvoorbeeld onze Ruby Raspberry Cheesecake, geïnspireerd door de Magnum Ruby. Of onze Bounty Cheesecake met chocolade cake, kokoslaagje en cheesecake.”

“Je hebt bij ons de mogelijkheid om af te halen, of om binnen of op het terras plaats te nemen. In de winter zijn we van plan om een winterterras te creëren. We hebben gemerkt dat vooral ‘s avonds veel mensen langskomen. Sommigen genieten van een dessert na een etentje, anderen komen even langs na werk of spreken hier af met vriendinnen. Sinds onze opening twee weken geleden hebben we al drie keer onze openingstijden aangepast. Nu zijn we van 12 tot 22:00 uur geopend.”

Wat maakt The Cakery uniek?

Nadia: “Naast onze bijzondere taarten, bieden we ook bijzondere drankjes aan. Een echte favoriet is bijvoorbeeld de cappuccino crème brûlée, een heerlijke cappuccino met vanille crème brûlée smaak en een knapperige toplaag zoals bij een echte crème brûlée. Of de pistache latte, dat is een latte macchiato met een vleugje pistache. We zijn hier echt dol op pistache.”

“Als nieuw concept introduceren we op deze locatie ook The Cakery Specials. Dat zijn verwarmde brownies of blondies geserveerd met ijs. Eén van de Cakery Specials is een warme blondie met pistache ijs en pistache crème.”

Wat is jouw favoriete taart uit het assortiment?

Nadia: “Mijn favorieten zijn de Bounty Cheesecake en de Baklava Cheesecake. Achter de baklava taart zit nog een bijzonder verhaal. Die taart maakte ik voor het eerst in 2016, toen ik nog thuis taarten bakte. Ik was net teruggekeerd van mijn eerste reis naar Turkije en was geïnspireerd door alle baklava die ik daar had gegeten. Dus ik besloot mijn eigen draai te geven aan deze lekkernij en maakte de baklava dripcake. Ik deelde een foto ervan in een Facebook groep en kreeg daarop 8000 likes en meer dan 2000 vriendschapsverzoeken. Dat was eigenlijk het moment dat ik doorbrak. De baklava taart heb ik nog steeds, maar dan als punt taart in plaats van dripcake.”

Is de Baklava Cheesecake ook het meest populaire product?

Nadia: “Veel mensen komen speciaal naar The Cakery voor de Baklava Cheesecake. Wij waren één van de eersten met deze smaak, maar in de loop van de jaren hebben veel mensen het nagemaakt. Tijdens de ramadan komen ook veel mensen voor onze ramadan specials, de mini baklava cheesecakes en chebekia, een Marokkaans honingkoekje met een vleugje anijs.”

Waarom hebben jullie voor deze locatie gekozen?

Nadia: “We waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie. In Delfshaven was onze patisserie alleen op bestelling en we kregen vaak de vraag of we een winkel hadden. Velen wilden gewoon langskomen voor een stuk taart. Dan verwees ik ze altijd door naar onze verkooppunten. Maar niet alles zat in de buurt. Mijn man was heel fanatiek aan het zoeken en heeft verschillende locaties geprobeerd. Uiteindelijk kwam dit op ons pad. Het is fijn dat we vanuit deze locatie aan de voorkant kunnen verkopen en vanuit achterin de bestellingen kunnen doen.”

Bevalt het tot nu toe?

Nadia: “Zeker! We wilden graag een locatie in Rotterdam Centrum, en het is fijn dat we hier in de buurt wonen. De Karel Doormanstraat is een straat waar ik sowieso al vaak kwam, voor een bezoek bij de Koffiebar of SUE. Grappig genoeg heb ik op mijn achttiende zelfs bij SUE gesolliciteerd voor een bijbaantje. Op dat moment was ik al bezig met bakken en werkte ik in een hamburgertent. Het leek me beter om ook in mijn bijbaantje iets met bakken te doen. Uiteindelijk ben ik niet bij SUE aan de slag gegaan en toch verder thuis gaan bakken. En nu zijn we buren!”

Kun je wat vertellen over het interieur?

Nadia: “Voor het ontwerp van onze zaak liet ik me inspireren door Pinterest en mijn reizen naar Engeland en Dubai. Mijn voorkeur ging naar een strak en vooral stijlvol ontwerp. De muren en vloeren zijn beige en er zijn mooie gouden details. De vitrine met parelmoer is ons eigen ontwerp; simpel maar toch bijzonder. Alles is heel minimalistisch, omdat de taarten al genoeg kleur hebben. Daarnaast hebben we aan de achterkant van de zaak de eyecatcher: een boom.”

Precies om 12 uur gaat de winkel open en komen de eerste klanten binnenlopen. Onur betreedt ook de zaak nadat hij hun kind naar de opvang heeft gebracht. Hij vertelt graag meer over de eyecatcher van de zaak.

Waarom hebben jullie gekozen voor de boom als eyecatcher?

Onur: “De boom in The Cakery is de boom van succes. In het begin heb je slechts een zaadje, dat je water geeft, waarna het ontkiemt tot een jong plantje, dat later uitgroeit tot een boom met stam, takken en bladeren. Pas dan kun je de vruchten plukken. Zo is het ook voor The Cakery. We zijn al 7 jaar bezig en er is al een boom, onze allereerste winkel, maar we moeten nog geduld hebben voor de vruchten.”

“Een boom groeit echter niet zomaar; het is een langdurig proces dat begon in een bescheiden keuken en nu heeft geleid tot waar we hier zijn. Het vereist hard werken en dat is iets waar ik altijd de nadruk op heb gelegd, zoals deze boom illustreert. Als je toegewijd en hard werkt, zal het uiteindelijk vruchten afwerpen, maar alles op zijn tijd. Ons uiteindelijke doel is om een franchiseonderneming te worden, waarbij we onze taarten en recepten behouden en leveren aan onze eigen franchisenemers. ”

Hoe werken jullie samen?

Nadia: “Ik ben meer een introvert en voel me het fijnst achter de schermen in de keuken. Mijn man daarentegen is extravert en maakt een praatje met iedereen. We vormen zo echt een goed team en vullen elkaar perfect aan. Dankzij hem zijn we ook gegroeid. Hij heeft me vaak aangemoedigd om dingen te verbeteren en actiever te zijn op social media. Hij focust zich volledig op The Cakery, dus we doen dit echt samen.”

Bedankt voor jullie tijd, Nadia en Onur!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy