Op de Karel Doormanstraat

Deze week opent O’Pazzo haar tweede locatie

Geweldig nieuws! Deze week opent het Italiaanse restaurant O'Pazzo haar tweede vestiging op de hoek van de Karel Doormanstraat en de Kruiskade. Al vanaf 8 februari kunnen gasten hier dezelfde authentieke Napolitaanse ervaring verwachten als bij de vermaarde O'Pazzo aan de Mariniersweg, met net zo’n kunstzinnige pizzaoven.

6 februari 2024
By Lisanne Van Beurden

Onlangs brachten we een bezoek aan de nieuwe vestiging en spraken we met Dave Heijnen van DRG Horeca, een van de mannen achter O’Pazzo. Hieronder deelt hij hoe het pand aan de Karel Doormanstraat op hun pad kwam en wat bezoekers kunnen verwachten van de gloednieuwe O’Pazzo.

Kun je kort iets vertellen over DRG Horeca?

Dave: “We bezitten diverse horecazaken in Rotterdam, waaronder bekende namen als Bokaal, Gele Kanarie en Stadscafé Weena. Sinds anderhalf jaar zijn we ook eigenaar van O’Pazzo op de Mariniersweg.”

Hoe begon jullie avontuur met O’Pazzo op de Mariniersweg?

Dave: “Wij kwamen in contact met de toenmalige eigenaar die een koper zocht voor het restaurant. De overname is destijds best snel gegaan; binnen enkele weken hadden we een deal. Na de overname wilden we niet als Rotterdamse horeca-mannen aankomen en de boel helemaal omgooien. O’Pazzo heeft tenslotte meer dan twintig jaar geschiedenis en is een echt Rotterdams begrip. Het restaurant is als een soort museum, met doordachte details, zoals muurschilderingen, plafondschilderingen en beelden. Over elk hoekje, stukje plafond en vloer is nagedacht. Het is 24 jaar geleden ingericht, maar het ziet er nog steeds goed uit. Het interieur geeft ook echt het gevoel alsof je door Italië loopt. Dus hebben we het echt gelaten voor wat het was.”

Hebben jullie ook geen veranderingen doorgevoerd in bijvoorbeeld de gerechten of personeel?

Dave: “Het personeel is gebleven. We hebben wel wat aangepast aan het drankmenu, gezien onze goede relatie met Heineken in onze andere zaken hebben we het biermerk gewijzigd. Birra Moretti wordt nu geschonken in plaats van Peroni. Daarnaast is de wijnkaart iets aangescherpt; we bieden nu uitsluitend Italiaanse wijnen aan. Ook hebben we een nieuwe wijnleverancier toegevoegd, naast de bestaande leverancier. Eigenlijk klopte bijna alles al in de zaak. En eigenlijk sinds we ermee begonnen zijn, loopt het heel goed.”

Dave: “Zo goed zelfs dat er dus ruimte was voor een tweede locatie. Op onze huidige plek moeten we regelmatig mensen teleurstellen, want we zitten vrijwel elke avond vol. Als je niet hebt gereserveerd, moet je wel een half uur of drie kwartier aan de bar wachten tot er een tafeltje vrijkomt.”

Hoe kwam de locatie op de Karel Doormanstraat op jullie pad?

Dave: “Wij werden benaderd door Manhave zelf, via Pieter Molenaar van Molenaar Bedrijfshuisvesting, die vroeg of we interesse hadden om te komen kijken. In eerste instantie twijfelden we en even dachten we: moeten we dat wel doen, zo’n groot pand? Het oorspronkelijke idee van Manhave was om hier een tweede Gele Kanarie te openen. Maar, met al die prachtige details die Tan erin heeft gestoken, zowel qua tijd als geld, vonden we het zonde om dat allemaal eruit te slopen en er een Gele Kanarie van te maken.”

Hij voegt toe: “In al onze jaren in de horeca hebben we eigenlijk nooit actief gezocht naar een locatie voor een specifiek concept. Meestal stuiten we op een locatie en bedenken dan het concept. Na het zien van deze locatie kwamen we uiteindelijk op het idee om er een tweede vestiging van O’Pazzo te openen.”

Waarom past O’Pazzo goed op deze locatie?

Dave: “O’Pazzo heeft veel details en het concept leent zich goed voor een ruimer pand. Dit pand bestaat ook eigenlijk uit veel kleinere ruimtes; als we eens wat minder reserveringen hebben, kunnen we een ruimte sluiten en blijft het toch gezellig. O’Pazzo is schaalbaar, terwijl een Gele Kanarie of Bokaal dat niet echt is. Als we hier nog een Bokaal zouden openen, zou het concept niet werken; we kunnen die beleving van een biertje bij Bokaal niet nabootsen. Maar O’Pazzo zagen we hier helemaal voor ons. Na de eerste keer zijn we nog twee keer komen kijken. Uiteindelijk is het ook wel snel gegaan.’

De tweede locatie van O'Pazzo op de hoek van de Kruiskade en Karel Doormanstraat.
Proosten op de huurovereenkomst met de mannen van Manhave en DRG Horeca.

Wat is volgens jou de succesformule van O’Pazzo?

Dave: “Het belangrijkste is goed eten en goed personeel. Succes start bij goede kwaliteit.”

Wat kunnen bezoekers verwachten van de tweede locatie?

Dave: “De kaart blijft hetzelfde. Wel hebben we hier iets meer focus op de lunch, op de Mariniersweg is dat minder. De panini kaart wordt veel uitgebreider. Ook hebben we hier beneden een mooie bar waar je goed kan borrelen. Hoewel O’Pazzo op de Mariniersweg dat ook heeft, ligt daar de focus vooral op dineren, terwijl hier de nadruk meer op de aperitivo komt te liggen, zodat je na het eten nog kunt nagenieten. Daarnaast hebben we plannen om een gelateria te openen, waardoor het concept nog completer wordt.”

“Het belangrijkste is goed eten en goed personeel. Succes start bij goede kwaliteit.”

Dave Heijnen van DRG Horeca

Wat hebben jullie veranderd aan het interieur?

Dave: “Het was interieur van DoDo was heel thematisch, iets te thematisch voor de stijl van O’Pazzo. Veel meubilair hebben we vervangen. We hebben een paar ingrepen gedaan in de keuken om het O’Pazzo-proof te maken, waarbij de grootste aanpassing wel de grote pizza oven is. Deze oven is vergelijkbaar met de huidige O’Pazzo oven, gemaakt door Tom van der Haven (Havenmeester). Verder heeft alles een likje verf gehad en is de bar opgeschuurd. De indeling en routing waren al goed, maar we hebben twee extra toiletten toegevoegd. De veranderingen zijn voornamelijk esthetisch."

Dave benadrukt: “Het is belangrijk om te weten dat het repliceren van de stijl van de huidige O’Pazzo onmogelijk is. Het is zo’n museum, met spullen verzameld over de afgelopen 24 jaar. Dus op de Karel Doormanstraat hebben we een eigentijdse versie van O’Pazzo gecreëerd, waarin we de authentieke Napolitaanse elementen behouden, maar met een Rotterdamse twist. Er komt ook een nieuw logo, dat al op de ruit staat, en een frisse huisstijl, zonder af te doen aan de oude O’Pazzo.”

De nieuwe O'Pazzo heeft dezelfde iconische pizza-oven als op de Mariniersweg.

Wanneer gaan jullie open?

Dave: “We zijn nu nog de laatste puntjes op de i aan het zetten. De opening voor genodigden staat gepland op 7 februari, en op 8 februari gaat het restaurant officieel open voor publiek. Vanaf dat moment zijn we zeven dagen per week geopend, van 11 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds.”

Bedankt, Dave! Reserveer nu een plekje via onderstaande knop!

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy