Onderhoud

Rijksmonument City House wordt in volle glorie hersteld

Het iconische City House wordt met zorg en passie in haar oude glorie hersteld. Het komende jaar vindt namelijk grootschalig onderhoud plaats.

1 september 2022
By Lisanne Van Beurden

Het komende jaar vindt grootschalig onderhoud plaats aan het iconische City House. De gevel van het monumentale pand wordt aangepakt, waaronder het noodtrappenhuis, de hekwerken en de betonlagen. Lees verder!

De onderhoudswerkzaamheden

De galerijzijde steiger is onlangs geplaatst en hiermee zijn de werkzaamheden officieel van start gegaan. Het is niet zonder reden dat de werkzaamheden eerst aan de achterzijde plaatsvinden; zo kunnen de bewoners nog van de zon genieten op hun balkon.

Nadat alle werkzaamheden aan de galerijzijde gereed zijn, wordt de steiger geplaatst aan de voorkant van het City House. Naar verwachting zal dit rond februari 2023 zijn. Het complete onderhoud van het City House zal naar verwachting in augustus 2023 afgerond zijn.

Uiteraard worden de bewoners goed op de hoogte gehouden en is er regelmatig een consulent via Kloet Onderhoud, het familiebedrijf dat het onderhoud gaat uitvoeren, aanwezig om vragen te beantwoorden.

Bekijk hieronder welke werkzaamheden precies plaats zullen vinden.

Werkzaamheden City House

  • Het noodtrappenhuis wordt hersteld
  • De hekwerken worden opgeknapt
  • Het glas wordt uit de hekken gehaald en vervangen door veiligheidsglas
  • De buitenkant van het gebouw wordt opnieuw geschilderd
  • De betonlagen worden gecontroleerd en geschilderd
  • Het metselwerk wordt gecontroleerd en waar nodig hersteld
  • De kunststof ramen en deuren van de woningen krijgen een onderhoudsbeurt
De achterkant van het City House is als eerst aan de beurt.

Samenwerking

Het onderhoud vindt plaats in samenwerking met Bureau Polderman, Kloet Onderhoud en Gemeente Rotterdam.

Historisch pand

City House is een heel bijzonder gebouw van alweer 68 jaar oud. Het is niet voor niets een Rijksmonument geworden. Het gebouw is in 1955 ontworpen door Van Tijen en Maaskant. City House is een toonbeeld van de wederopbouw van Rotterdam.

Architect Huig Maaskant (1907-1977) speelde een belangrijke rol in de moderne Nederlandse architectuur. Hij ontwierp baanbrekende en complexe grootstedelijke gebouwen zoals het Groot Handelsgebouw, de Euromast en Hilton Rotterdam. Huig Maaskant wordt gezien als de inspiratiebron en voorloper voor de generatie van onder andere Winy Maas (MVRDV), Adriaan Geuze (West 8), Willem Jan Neutelings en Rem Koolhaas(OMA).

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy