Op de Van Bijlandtplaats

Buddy Film Foundation: startloket voor gevluchte filmprofessionals

Buddy Film Foundation is een non-profit startloket en podium voor gevluchte filmmakers, acteurs en creatieven. Leer meer over deze interessante stichting.

Love the City
9 februari 2022
By Lisanne Van Beurden

Buddy Film Foundation begeleidt gevluchte filmmakers, acteurs en creatieven naar werk, opleiding en biedt (opkomende) talenten een netwerk. De stichting is in 2017 opgericht door actrice Dewi Reijs, regisseur Dennis Overeem en producent In-Soo Radstake.

De filmwereld toegankelijker maken

Dewi Reijs, founder van de stichting en het bijbehorende Buddy Film Productions & Buddy Film Casting: "Het idee van Buddy Film Foundation is ontstaan tijdens het Nederlands Film Festival. Er werd gevraagd of we tien gevluchte filmmakers konden helpen. Dit is uitgegroeid tot een bestand van meer dan 200 deelnemers en twee kantoren in Rotterdam en Amsterdam."

Want dat zo'n organisatie nodig was, is volgens Dewi wel duidelijk. "De filmwereld is een echte network driven industry waarin het belangrijk is om de juiste mensen te kennen. Vacatures zijn niet standaard op een site te vinden, waardoor het voor veel mensen niet toegankelijk is."

Dewi Reijs, founder van Buddy Film Foundation.

De casting van acteurs

Diversiteit en inclusie staat voorop bij de stichting. Naast het casten van bekende professionele acteurs, ontdekken ze geregeld nieuw talent voor film, tv en theater producties.

"Tijdens audities letten we op de geloofwaardigheid van het spel en of iemand bij de rol past. We denken graag out of de box. We zetten bijvoorbeeld extra vrouwen op een voorstel als het om een mannenrol gaat," aldus Dewi.

Recente projecten van Buddy Film Foundation

Wat kunnen we de komende tijd allemaal tegenkomen van Buddy Film Foundation? "We hebben met Buddy Film Casting rollen gecast voor o.a. de jeugdfilm Strijder, speelfilm White Berry en serie Buurt Tories. In het voorjaar gaan we met Buddy Film Productions in Rotterdam in première met de locatie voorstelling Trojaanse Wijven: een unieke theatrale experience in zwembaden over vluchten, oorlog en migratie met vijf vrouwen in de hoofdrol."

Dewi vervolgt: "Verder zijn we in 2022 gestart met een tweejarig programma voor 20 deelnemers, de Buddy Career Boost. Het doel is om deelnemers uit de uitkering te laten stromen naar creatief ondernemerschap."

Van Bijlandtplaats

Buddy Film Foundation heeft een locatie in Rotterdam en Amsterdam. In Rotterdam is de stichting gevestigd op de Van Bijlandtplaats 31. Waarom er gekozen is voor deze locatie? Dewi: "Het ligt erg centraal en het zit dichtbij verschillende culturele instellingen. Verder is het station op loopafstand, waardoor we ook voor onze collega's en klanten uit Amsterdam goed bereikbaar zijn."

Lees meer over onze kantoorruimtes in Rotterdam en neem contact met ons voor mogelijkheden.

Het ligt erg centraal en het zit dichtbij verschillende culturele instellingen. Verder is het station op loopafstand, waardoor we ook voor onze collega's en klanten uit Amsterdam goed bereikbaar zijn.

Dewi Reijs over de locatie op de Van Bijlandtplaats 31

Meer informatie over de foundation?

Neem contact op met dewi@buddyfilmfoundation.com voor meer informatie en manieren om Buddy Film Foundation te ondersteunen.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy