Luchtbrug boven de Coolsingel

De Rotterdam Rooftop Walk is geopend!

Van 26 mei tot en met 24 juni 2022 kun je over de Rotterdam Rooftop Walk lopen. Heb jij de oranje luchtbrug boven de Coolsingel al gespot?

Love the City
27 mei 2022
By Lisanne Van Beurden

Eerder kon je op onze website al lezen over de Rotterdam Rooftop Walk. Dit jaar organiseert Rotterdamse Dakendagen naast het bekende festival ook een route op dakniveau inclusief een luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf.

De Coolsingel over

De Rotterdamse Dakendagen vindt dit jaar plaats van 3 t/m 5 juni. Naast het bekende festival is er een groots, eenmalig dakevenement bijgekomen: de Rotterdam Rooftop Walk. Het ontwerp is een samenwerking met architectenbureau MVRDV.

De oranje luchtbrug boven de Coolsingel is moeilijk te missen! Ben jij van plan om de oversteek te maken? De brug is 29,5 meter hoog en 60 meter lang. En geen zorgen: de brug kan windkracht 11 hebben, mocht dat nodig zijn.

Innovatief dakgebruik

Maar de Rotterdam Rooftop Walk is meer dan de spectaculaire luchtbrug. Terwijl je over en tussen de daken loopt, beleef je hoe innovatief dakgebruik bijdraagt aan een betere toekomst voor steden en stadsbewoners.

Bedrijven en non-profitorganisaties laten op de daken hun nieuwste dakinnovaties zien, o.a. op het gebied van groen, water en woon- en verblijfsruimte op daken. En je leert over verschillende manieren om energie op te wekken op het dak met bijvoorbeeld zonnepanelen of flower turbines.

Je kan de Rotterdam Rooftop Walk bezoeken van 26 mei tot en met 24 juni 2022.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy