Interview City House

"Het uitzicht vanuit mijn appartement is heerlijk."

Lees ons interview met Jaco, een van de meest recente bewoners van het City House op de Kruiskade. Hij geeft ons een kijkje in zijn fijne appartement en deelt hoe hij het vindt om te wonen in het hart van Rotterdam.

City House
13 juni 2023
By Lisanne Van Beurden

In het City House vind je een jong, gemengd publiek van urban professionals, zowel lokaal als internationaal. In december betrok Jaco zijn nieuwe woning. Wij gingen langs om een kijkje te nemen!

Jaco is internationaal fiscalist en houdt zich vooral bezig met advisering aan bedrijven die werknemers de grens over sturen. Hij doet dit werk sinds 2014 vanuit zijn eigen bedrijf Triple E Tax. Daarnaast werkt hij interim in Den Haag en op locatie bij opdrachtgevers.

Kom je oorspronkelijk uit Rotterdam?

Jaco: “Nee, wel uit de buurt van Rotterdam: Moerkapelle, een dorp tussen Zoetermeer en Gouda. Daar heb ik gewoond tot ik 20 jaar was. Vervolgens verhuisden mijn ouders naar het oosten, en besloot ik rechten te gaan studeren in Rotterdam en Utrecht. Na het afronden van mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij Deloitte in Rotterdam."

“Met mijn opa en oma afkomstig uit Rotterdam en mijn vader die er geboren is, liggen mijn wortels absoluut in deze stad. Na talloze verhuizingen, voelt het alsof ik nu ben teruggekeerd naar huis."

Hoe heb je dit appartement gevonden?

“Eerst woonde ik in IJsselmonde en ik had al een kleine pied-à-terre in de stad op het Wijnhaveneiland. Nadat mijn relatie beëindigd was en we ons huis in IJsselmonde hadden verkocht, heb ik me op verschillende websites ingeschreven voor een woning."

"Via een website kwam ik dit appartement tegen, waarbij ze verschillende woningen in het City House aanboden. Omdat ik mezelf hier wel zag wonen, nam ik contact op met de makelaar en liet ik weten dat ik zeer geïnteresseerd was. Het appartement waar ik nu woon kwam vrij snel beschikbaar. Daar ben ik vol voor gegaan."

“Ik heb het aangepakt alsof ik ging solliciteren; ik heb een lange e-mail geschreven met waarom ik mezelf geschikt vond om hier te wonen."

Hoe heb je het appartement ingericht?

“De meubels die ik al tot mijn beschikking had gebruikte ik als inspiratiebron voor de verdere inrichting. Bovendien wist ik al dat ik een donkergroene wand in de woonkamer wilde. Dat heb ik nu en ik ben er ook erg blij mee. Voor de slaapkamer heb ik bewust gekozen voor een rustige en warme uitstraling."

“Hiervoor zat ik een tijdje in het appartement op het Wijnhaveneiland en dat is al gemeubileerd. Daarom vind ik het heel fijn dat ik mijn eigen spullen weer om me heen heb, zoals mijn eigen bureau en een heerlijke hoekbank waar ik lekker op kan liggen."

Kun je iets vertellen over jouw favoriete items?

“Zoals je ziet heb ik wel wat met mooie mineralen en gesteenten. Ik heb er niet veel, maar degenen die ik heb gekocht, spraken mij aan door hun mooie vorm of kleuren. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik soms niet eens precies weet om welk mineraal het gaat, maar dat vind ik ook niet het belangrijkste. Voor mij is het kunst, gecreëerd door de natuur. Het zien, bekijken en soms even vastpakken geeft me altijd weer een gevoel van verwondering en verbazing. Ongelofelijk wat voor moois de aarde allemaal te bieden heeft. Als jochie ging ik regelmatig met mijn ouders op vakantie naar de Alpen en tijdens lange wandelingen zocht ik graag naar mooie steentjes. Dat doe ik al lang niet meer, maar de herinnering er aan is wel leuk.”

“Het bronzen beeldje is van Corrie Ammerlaan-van Niekerk. Het heeft als titel “Bescherming” en dat zegt eigenlijk al genoeg. Eén van de mooiste dingen die je als mens hebt te bieden vind ik, is bescherming geven. En ook genieten van bescherming die je ontvangt natuurlijk.”

Ontdek deze bijzondere items bij Jaco thuis.

"Hoewel er nog een paar landen in Afrika op mijn verlanglijstje staan, heb ik al een aantal Afrikaanse voorwerpen in huis. De djembe heb ik gekocht in Zuid-Afrika."

Jaco Stam

"De tak ontdekte ik toevallig in een riviertje in Zuid-Frankrijk tijdens een vakantie met mijn kinderen, jaren geleden. Op een warme dag zaten we ontspannen aan het water toen mijn oog viel op deze afgebroken tak. Het moet er al een lange tijd hebben gelegen, want het water heeft het hout helemaal prachtig glad gepolijst. De kleine steentjes die in het hout zijn ingebed vind ik heel bijzonder. Ik vond het wel mooi en nam het mee. En nu komt hij hier in mijn huis perfect tot zijn recht."

"Hoewel er nog een paar landen in Afrika op mijn verlanglijstje staan, heb ik al een aantal Afrikaanse voorwerpen in huis. De djembe heb ik gekocht in Zuid-Afrika. Ik speel er niet op, dus mijn buren hoeven zich geen zorgen te maken. Het kommetje naast de tak kreeg ik van een klant van mij, die het voor mij meenam uit Kenia. Samen met een paar handgemaakte voorwerpen uit Ghana en Botswana is het al een beetje Afrika in het klein in mijn huis. Het past ook prachtig in mijn interieur!"

Wat vind je het leukst aan wonen op de Kruiskade?

“Het is ontzettend fijn dat alles lekker dichtbij zit. Ik hoef vaak niet meer dan een paar minuten te lopen om ergens te komen. Het uitzicht vanuit mijn appartement is heerlijk; ik kijk uit op onder andere De Doelen.”

“Hiervoor woonde ik in IJsselmonde en dat vond ik wat saai. Daar gebeurde niet zoveel. Ik zie het liefst wat gebeuren buiten. Het kan hier in het weekend hartstikke druk zijn, eigenlijk vind ik dat wel gezellig. En toch woon je hier rustig, want het is goed geïsoleerd.”

“Het is ontzettend fijn dat alles lekker dichtbij zit. Ik hoef vaak niet meer dan een paar minuten te lopen om ergens te komen."

Jaco Stam

Wat is jouw favoriete plek op loopafstand van jouw huis?

“Ik ben momenteel nog aan het verkennen. Wel is er een broodjeszaak waar ik al fan van ben: Gilles. Heerlijke broodjes.”

Wat sprak je aan van het City House?

“Dit specifieke appartement me aan. Een mooi, ruim appartement. Ik was zo blij om het te bezichtigen dat ik vergat foto’s te maken. Dat vond ik een goed teken. De woning had al meteen een prettige sfeer en ik wist dat ik hier wilde wonen. En ik ben blij met mijn keuze, want ik voel me hier echt thuis.”

Hoe ervaar je het verschil met IJsselmonde?

“Ik heb zeven jaar in IJsselmonde gewoond. We hadden een prachtig huis met een grote tuin, maar dit past nu bij mij. Heerlijk om te wonen in het centrum van de stad.”

“Wat ik verder heel prettig vind, en daarmee mijn complimenten aan Manhave, is dat ze heel goed selecteren wie ze hier laten wonen. Dat merk je ook wel. Je hoort geluiden, maar niemand is er bewust op uit om herrie te maken. Ik kom alleen maar aardige mensen tegen. Mijn woning is de eerste na de lift, dus mijn buren lopen langs mijn woning. Dan steken we even een hand uit naar elkaar of we maken een praatje, als ik er toevallig sta.”

Bedankt voor de rondleiding in jouw mooie huis, Jaco!

Interesse in een City House appartement? Bekijk hier de beschikbare woningen.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy