Goed doel

In gesprek met 123BigBags over Project Rescue Ocean

Niemand wordt blij van afval op onze stranden en in de natuur. Niet alleen is het onaangenaam om naar te kijken, het is ook nog eens slecht voor het milieu. 123BigBags, sinds vorig jaar gevestigd in het City House, vond het tijd om actie te ondernemen.

28 juni 2023
By Lisanne Van Beurden

Daarom is 123BigBags een samenwerking aangegaan met Project Rescue Ocean. Zo steunen ze acties waarbij duizenden deelnemers samen het strand opruimen. Hieronder lees je er meer over.

123BigBags is een online webshop voor verschillende zakken voor gebruik in de bouw, afval en recycling industrie. Sinds vorig jaar bevindt 123BigBags zich op de Kruiskade, in het City House.

Over Project Rescue Ocean

Project Rescue Ocean, onder leiding van Benoit Schumann, is een Franse internationale organisatie die zich inzet voor het vergroten van het bewustzijn over de toestand van het kustmilieu. Gedurende hun bestaan heeft Project Rescue Ocean, samen met duizenden deelnemers, zich ingespannen om stranden wereldwijd op te ruimen.

"Mijn droom is om gratis zakken te geven aan iedereen die een strandopruiming organiseert. We willen het makkelijk maken om een schonere wereld te creëren! "

Krijn Degenkamp, Eigenaar van 123BigBags

123BigBags steunt Project Rescue Ocean

123BigBags steunt de acties van Project Rescue Ocean door hen jute zakken met hun logo erop aan te bieden tegen kostprijs. Daarnaast is het mogelijk om als klant van 123BigBags een klein percentage (1,23%) van jouw aankoop te doneren aan Project Rescue Ocean.

Met deze vrijwillige donaties doneert 123BigBags zakken en geven ze Project Rescue Ocean de middelen om materialen aan te schaffen voor meer beach clean ups.

Al 5000 zakken gedoneerd

Directeur-eigenaar Krijn Degenkamp: "Sinds het begin van 2023 vragen we iedere klant om te doneren. De donatie staat op onze website automatisch in het winkelmandje tijdens het afrekenen. Het blijft natuurlijk vrijwillig, maar dit betekent dat een klant het echt bewust eruit moet halen om niet te doneren. Tot nu toe hebben we met deze actie al 5000 zakken kunnen doneren."

Help ook mee

Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Er worden regelmatig evenementen georganiseerd, waaronder lokale opruimacties, zoals de Boskalis Beach Cleanup Tour 2023, Eneco Clean Beach Cup en Grondstofjutters.

Door deze website te gebruiken accepteer je onze Privacy Policy